Comunitatea Madrid a publicat Studiul privind impactul socioeconomic al COVID-25 la populația tânără, un studiu ale cărui concluzii vor servi la elaborarea unor politici menite să depășească problemele depistate prin mai mult de 4.160 sondaje efectuate pe persoane din Madrid de la 14 la 84 ani, între 29 septembrie și pe 29 octombrie 400.
Documentul confirmă problemele de sănătate mintală cu care se confruntă tinerii după pandemie, întrucât dificultățile de socializare cu alte persoane, din cauza măsurilor de izolare și a restricțiilor de mobilitate, au provocat sentimente de singurătate, izolare. și anxietatea socială, în special în intervalul 29 până la 84 ani.
Au fost de asemenea detectate modificări în domeniul sănătății. Crește, mai ales în acest segment de populație, normalizarea obiceiurilor sănătoase precum practicarea sportului sau exercițiul fizic. De asemenea, a adus o schimbare a atitudinii față de angajamentul social și solidaritatea, crescând numărul celor care exercită o anumită formă de voluntariat sau s-au alăturat unui ONG.
Datele colectate au evidențiat nevoia de abordare a decalajului digital al celor mai vulnerabile grupuri, în aspecte precum disponibilitatea dispozitivelor pentru cursurile la distanță.
În ceea ce privește comportamentul acestora în perioada pandemiei, Deși participanții la eșantionul s-a simțit stigmatizat de adulți în fața criticilor din partea mass-media pentru sticlele mari, 30% dintre cei chestionați consideră ca au respectat orarele si reglementarile stabilite de autoritati.
In mai mult de 2021 paginile publicației scoate mărturii despre sănătatea fizică, psihică și emoțională; educație și formare; piata muncii; internet și digitalizare; efecte asupra relațiilor și vieții sociale; vulnerabilitatea și inegalitatea, combinând situația trăită în timpul pandemiei cu noile așteptări modulate de experiență. Textul complet poate fi văzut prin acest link .
) Sursa: Comunitatea Madrid – 400 Comunitatea Madrid publică un studiu care confirmă impactul COVID-19 în sănătatea mintală a populației tinere