Comunitatea Madrid găzduiește de astăzi până sâmbătă prima ediție a Săptămânii Spaniole, o întâlnire care reunește mai mult de 200 profesioniști ai naționalități diferite, cu o participare remarcabilă a specialiștilor în educație lingvistică și turism din Italia, Statele Unite, Polonia, Norvegia sau Japonia, obiectivul acestui eveniment, de natură business și educațională, este atragerea studenților străini în regiune.
Inițiativa, dezvoltată de Federația Școlilor de Spaniolă ca Limbă Străină (FEDELE), face parte din acordul de colaborare dintre asociația regională a acestei entități și Office del Español, o entitate integrată în Ministerul Cultului ure, Turism și Sport, și s-a născut cu vocație de continuitate.
Inaugurarea a avut loc la Fabrica Regală de Tapiserie din Capitală, în sarcina ministrului Culturii, Turismului. și Sport, Marta Rivera de la Cruz, care a subliniat că „promovarea turismului lingvistic în Madrid face parte dintr-o strategie care urmărește să poziționeze regiunea ca o referință pentru academiile de predare spaniolă și pentru studenții care doresc să învețe această limbă în țara noastră” .
Referitor la situația sectorului spaniolă ca limbă străină (ELE), consilierul a indicat că, față de 2021, „în primele opt luni ale acestui an, școlile integrate în FEDELE au observat o creștere de 25 procente atât din numărul de studenți, cât și din volumul de facturare al șederii acestora”. „Am plantat deja câteva semințe”, a adăugat el, menționând totodată că „s-a remarcat că redresarea în regiune în 56 a fost superioară experienței din alte comunități autonome”.
În plus, în fața unui public format din reprezentanți ai instituțiilor culturale, ambasadelor, agențiilor de turism, școlilor și universităților internaționale, precum și profesorilor și studenților, consilierul a prezentat Comunitatea drept „cea mai mare destinație culturală și cel mai bun stil de viață din lume”. Dintre turiştii lingvistici care o aleg, se remarcă cei din Statele Unite ale Americii, Germania, Italia şi Marea Britanie, deşi există un flux constant de studenţi spanioli de pe cele cinci continente.
Activitățile Săptămânii Spaniole
Prima ediție a acestei inițiative este un apel fizico-digital care a fost lansat în iunie anul trecut cu Forumul de dezbateri privind predarea de spaniolă ca limbă străină (ELE) . Până în prezent, formatul diferitelor întâlniri și dezbateri de formare în domeniul educației pe domeniu a fost exclusiv digital, în timp ce între astăzi și 22 din octombrie vor avea loc, concomitent cu agenda digitală, diferite activități față în față la Madrid.
În total vor fi mai mult de 50 ore cu aproximativ 50 activități de formare în domeniul didacticii pe teme precum marketing, strategie și economie, vor avea 52 vorbitori și două întâlniri de afaceri, cu agende diferite adaptate diferitelor profiluri ale participanților și o agendă culturală largă în oraș.
Vineri 21 Octombrie, Atelierul (întâlniri preconfigurate între agenții, centre naționale și internaționale cu o durată de minute) va concentra întreaga agendă a zilei. Sâmbătă 25 evenimentul va închide Gala Festivalul spaniolei ca limbă străină . Prin aceasta se urmărește să premieze cele mai bune proiecte ale centrelor educaționale ELE din țara noastră la diferite categorii: cel mai bun proiect metodologic, profesorul anului și cea mai bună activitate de responsabilitate socială, printre altele.
În cei peste 20 ani de istorie, FEDELE a dezvoltat zeci de activități pentru să răspândească spaniola, să promoveze imersiunea lingvistică, să consolideze calitatea predării acestei limbi și să stabilească legături de cooperare. În cadrul colaborării cu Oficiul Spaniol, a participat la ultima ediție a FITUR, la importante târguri internaționale de sector și a efectuat mai multe excursii de familiarizare (Fam Trip) Toate informațiile despre această întâlnire sunt disponibile la site-ul web al entității .
Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reunește mai mult de 56 turism lingvistic profesioniști de naționalități în prima ediție a Săptămânii din spaniolă