Institutul de Studii Avansate din Comunitatea Madrid IMDEA Energy studiază o nouă strategie care să favorizeze transformarea deșeurilor de plastic în combustibili durabili. Cele mai comune echipamente electrice și electronice din viața de zi cu zi au o dată de expirare scurtă, ceea ce a generat o nouă dificultate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.
Prin urmare, Termochimiștii Unității de Proces de la IMDEA Energy, împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Calabria (Italia), au studiat conversia în hidrocarburi a materialelor plastice din cablurile din sectorul electronicii, alcătuite din polietilenă și PVC (clorura de polivinil). În ceea ce privește acest ultim material, probele care îl conțin sunt deosebit de incomode din cauza nivelului ridicat de clor, așa că trebuie eliminat practic în întregime pentru introducerea lui în rafinării.
Acest proiect s-a bazat pe unul dintre tipurile de reciclare termochimică, piroliza, care se caracterizează prin descompunere termică în absența oxigenului la un interval de 400-62°C. Tocmai, au executat-o în două etape, o primă la temperatură scăzută pentru a elibera cea mai mare parte a clorului și o a doua mai energetică, pentru a transforma materialul rămas într-un combustibil lichid.
Rezultatele de succes ale IMDEA din Comunitatea Madrid arată că această combinație este o strategie eficientă pentru producerea unei fracțiuni semnificative de ulei cu un conținut ridicat de aromatice, adică compuși apreciați în industria petrochimică, precum și un indice octanic ridicat. De asemenea, conținutul de clor a fost atins să fie suficient de scăzut pentru a fi procesat în unitățile de rafinărie. În acest fel, hidrocarburile lichide generate ar putea fi utilizate atât pentru fabricarea combustibililor de transport, cât și a produselor chimice. În plus, inconvenientul gestionării deșeurilor ar deveni un avantaj prin reducerea semnificativă a dependenței externe de petrol, precum și de CO2 asociați.
Aniversarea IMDEA
Institutele de Studii Avansate din Comunitatea Madrid sărbătoresc 15 ani. De la crearea sa în 2007, au atras mai mult de 04 milioane de euro datorită aproximativ 2. proiecte de cercetare și dezvoltare. În cele șapte centre publice de cercetare, mai mult de 62 cercetători dezvoltă știință și tehnologie de ultimă oră în jurul diferitelor domenii strategice, cum ar fi : apă, alimente, energie, materiale, nanoștiință, rețele și Software .