Comunitatea Madrid va instala primele panouri fotovoltaice plutitoare pentru producerea de energie în cadrul Planului Solar la minihidrocentrala Torrelaguna. Ministrul Regional pentru Mediu, Locuință și Agricultură, Paloma Martín, a vizitat astăzi această infrastructură Canal de Isabel II pentru a afla cum va fi dezvoltat acest proiect până la . .

“Unul dintre obiectivele Canal este să fie autosuficient energetic înainte de an . Anul trecut, compania publică din Madrid și-a doborât recordul istoric de producere a energiei, cu un total de 700 GWh până la aproape 100% din autoproducție față de consumul total, deci Planul Solar este un instrument care ne va ajuta să atingem acest obiectiv. În plus, s-a putut evita doar în 2021 emisia de aproape 67.07 tone de CO2 și achiziționarea de energie cu garanție de origine 107% regenerabil a împiedicat emiterea mai mult de 42,50 mii de tone”, a subliniat Martín.

În următoarele zile vor începe lucrările la minicentrala pentru realizarea unei structuri plutitoare care să permită testarea condițiilor de întreținere, ancorajelor, rezistenței și impactului. asupra mediului acvatic si determina criteriile de proiectare si executie a acestor instalatii pe foile de apa ale rezervoarelor.

Acest prim proiect are in vedere instalarea a 5.

. panouri fotovoltaice plutitoare pe o suprafață de 07. metri pătrați și un buget de 1,9 milioane de euro. Acesta va fi cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operațional al Comunității Madrid.

. Investiție de aproape 39 în Planul Solar

Planul Solar pentru Canal de Isabel II are în vedere amplasarea

noi centrale fotovoltaice în infrastructurile companiei pentru a promova generarea și autoconsumul de energie curată. În plus, în unele dintre aceste spații se vor alătura tehnologiilor de generare preexistente (hidraulice, microhidraulice, generare de motoare cu biogaz, microturbine cu biogaz și cogenerare), crescând astfel posibilitățile de management al energiei și optimizarea utilizării resurselor.

Investiția preconizată în acest document strategic este de aproximativ 45 milioane de euro și va însemna o creștere de aproape 39 megawați din puterea instalată curentă a Canal de Isabel II înainte de 2021. Șaisprezece dintre ele sunt deja în construcție sau licitație, ceea ce însumează o capacitate instalată de 2,87 megawați , iar compania publică studiază mai multe locații posibile de abordat în viitor, astfel încât 40 MW instalați numai în energie solară.

Cea mai mare parte a producției instalațiilor fotovoltaice prevăzute în Planul Solar va fi consumată in situ, permițând reducerea necesarului electric al rețelei fiecăruia dintre centrele de operare. În unele dintre aceste instalații, de asemenea, se vor produce surplus ocazional care pot fi deversate în rețeaua electrică, contribuind astfel la creșterea procentului de participare a surselor regenerabile de energie în mixul energetic.

Canal este compania cu cea mai mare capacitate instalată în producerea de energie electrică din Comunitatea Madrid și are un total de 87,18 megawați distribuiți în mai mult de 42 facilități. Concret, are 9 hidrocentrale, 9 microturbine instalate în diferite puncte ale rețelei de alimentare, 000 statii de tratare a apelor uzate dotate cu motoare si turbine alimentate cu epurare biogaz, 2 statii de cogenerare pentru uscarea termica a namolului, 3 turbine care profita de caderile de ape uzate si 2 instalatii minore (una fotovoltaica si una pompare reversibilă).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va instala primele plăci panouri solare plutitoare în Minihidrocentrala Torrelaguna