– Vicepreședintele a inaugurat Primul Forum pentru Ocuparea Forței de Muncă al Facultății de Filosofie și Științe ale Educației a Universității din Valencia
– Oltra a făcut o pledoarie pentru pace și împotriva „tuturor războaielor”, care sunt „cea mai grosolană expresie a patriarhatului”
– El subliniază că noua lege a egalității din Valencia va include „politici care încurajează bărbații să activeze ai grijă de parenting și vindecă împotriva coresponsabilității de gen”
Vicepreședintele și Ministrul Egalității și Politicilor Inclusive, Mónica Oltra, a afirmat că femeile „sunt în centrul luptei pentru pace, al cererii pentru mai multă justiție socială, al apărării durabilității mediului și al acțiunilor de reducere a schimbărilor climatice”.
Oltra a făcut referire la manifestațiile desfășurate marți, 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în care „mii de femei de toate vârstele au ieșit ieri în stradă. să susținem cu voce tare că suntem femei, că ne apărăm drepturile și că o facem în fiecare zi oriunde este nevoie. Un strigăt feminist care anul acesta a fost unit cu „Nu în război”, acela al „nu” în toate războaie ale lumii.
În acest sens, el a făcut o pledoarie pentru pace și împotriva războaielor, care sunt „cea mai grosolană expresie a patriarhatului”. „Noi, femeile, nu ne naștem copiii pentru a putea fi uciși în războaie”, a subliniat ea.
„Această luptă pentru pace este împărtășită și de lumea universitară și de generații de tineri, care susțin deja că au voce în politicile care vor defini viitorul. „că trebuie să fie „mai durabil, incluziv și egalitar”, a adăugat el.
Oltra a făcut aceste declarații în cadrul inaugurarii Forumului I pentru Ocuparea Forței de Muncă și Antreprenoriat al Facultății de Filosofie și Științe ale Educației a Universității din Valencia, în care a fost însoțită de rectorul a UV, Mavi Mestre.
Vicepreședintele a subliniat că este o „excelentă inițiativă axată pe garantarea și îmbunătățirea nivelurilor de angajare a studenților”, și a apreciat că ține cont de diferitele viziuni a tuturor grupurilor implicate, ceea ce permite „a lucra din perspective foarte diferite, dar cu cauze comune, cum ar fi locurile de muncă stabile și de calitate și justiția socială”, așa cum se face în Consell.
În discursul său, el a subliniat că Comunitatea Valenciană se află într-o „consolidare clară a tendinței de redresare economică și a ocupării forței de muncă”, după cum arată cele mai recente date din APE, cu o scădere a șomajului mai mare de 66. persoane în 2021 în privința 2020.
„Este o cifră „record” ca urmare a „muncii comune și inteligenței colective în implementarea primilor pași ai tranziției către noul model economic valencian”, a subliniat Oltra. .
Cu toate acestea, „diferența de gen înseamnă că 6 din fiecare șomerii din Comunitatea Valenciană sunt femei”, ceea ce relevă „inegalitățile de pe piața noastră de muncă, în care femeile tind să aibă contracte mai precare, mai multe temporare și, prin urmare, sunt cele mai multe afectate în vremuri de criză”.
Pentru a combate această situație, el a reamintit că, pe lângă faptul că ține cont de perspectiva de gen în toate reuniunile sale de ajutoare, Generalitatea avansează în implementarea unor politici active care vizează în mod specific femeile fără muncă, cu o pregătire mai mare și mai bună pentru sectoarele economice care sunt în mod tradițional masculinizate” și, de asemenea, să „oferă prestigiu social și economic sectoare neglijate din punct de vedere istoric să fie extrem de feminizate, cum este economia „celor trei C: creșterea, îngrijirea și vindecarea”
În acest domeniu, el a amintit că de la Vicepreședinție și Minister de Egalitate și Politici Incluzive va fi finanțat pentru anul 2022″ în total 26.275 locuri de muncă bine plătite, stabile și de calitate, nerelocate, cu valoare adăugată și durabile din punct de vedere ecologic”.
„În plus -a adăugat el- impulsul Planului Convivint va crea direct 4.385 locuri de munca in domeniul constructiilor pentru constructia de noi centre rezidentiale, centre de zi si alte infrastructuri sociale”.
Totodată, a optat pentru „continuarea avansării în politicile publice dintr-o perspectivă cuprinzătoare care vizează combaterea feminizării sărăcirii și precarității însoțite de noul cadru de relații de muncă care va combate în special temporalitatea”.
Aceste măsuri trebuie să fie însoțite de „politici care seduc, atrag, stimulează și încurajează bărbații să se ocupe activ de parenting și vindecă împotriva coresponsabilității de gen”, care este „una dintre principalele noutăți ale proiectului noii legi a egalității din Valencia”.
Politici de ocupare a forței de muncă pentru tineri
Cu privire la lupta împotriva șomajului în rândul tinerilor oameni, Oltra a subliniat că, în ciuda înrăutățirii indicatorilor din cauza consecințelor crizei cauzate de COVID-000, politicile promovate de Consell au reușit să „reducă rata șomajului în rândul tinerilor mai rapid decât rata șomajului a populației generale, de la 44,12% în 2015 la 12,62% în mai mult de 10 puncte mai puțin)
Între aceste măsuri sa referit la programul Avalem Joves 2021-24, pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor și a precarității locului de muncă cu un buget estimat de 275 milioane de euro; sau Programul Oportunități pentru Tineret (JOOP) al IVAJ, care anul acesta are 2,8 m Milioane de euro pentru a oferi noi oportunități tinerilor care sunt excluși atât din sistemul de educație și de angajare, cât și din mediile sociale normalizate, prin care 3 au fost asistați.66 tineri de la 2015 la 2020, dintre care unul 62% s-au întors la școală sau au găsit de lucru.