– Președintele Generalității a deschis prima întâlnire a acestei echipe multidisciplinare de specialiști, coordonată de omul de știință Avelino Corma
– Soluțiile Propuneri pentru acest evaluator de agenție al Agenției va ajuta producția de țesut să avanseze în tranziția energetică pe care o cere Bruxelles-les Alicante.
Președintele Generalității , Ximo Puig, s-a angajat să doneze sprijin prin intermediul Agenției pentru Inovare din Valencia (AVI) dezvoltărilor tehnologice și inovațiilor care emană din comitetul de specialiști care a constituit această entitate pentru a identifica și promova soluții care contribuie la reducerea gazelor cu efect de seră. emisiile din Comunitatea Valenciană, în special cele generate de industrie.
„Flejul decarbonizării afectează nucleul central al producției noastre și, în general, întreaga societate”, a subliniat Puig, care a insistat asupra faptului care să armonizeze activitatea economică. cu sănătatea planetei constituie o obligație: „Nu este o chestiune de a produce menys, moure’ns menys sau de a consuma menys. Este o chestiune de a face moduri mai bune și mai durabile și pentru că avem nevoie de mai multă inovație”.
Puig s-a adresat acolo într-un mesaj adresat reprezentanților comunității științifice, instituțiilor tehnologice și comunității de afaceri care alcătuiesc acest grup multidisciplinar, coordonat de profesorul Avelino Corma, Princess Award d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica din 2014, care și-a sărbătorit cea de-a șasea sesiune de antrenament la Alacant.
Toate au fost asigurate cu sprijinul Generalitati si cu hotararea de a avansa catre o tranzitie energetica corecta, care prevede masuri de insotire a companiilor si de a pune serviciul de a fi cu întreaga capacitate de inovare şi transfer tehnologic a Comunităţii.
„Generalitatea se angajează să-și asume concluziile acestui comitet în strategia noastră de transformare a modelului productiv și sperăm ca reflecțiile dumneavoastră să fie transpuse în soluții concrete la ceea ce susține donarem, a mes, amb les ajudes de l’AVI”, a anunţat.
Acest comitet strategic pentru inovare specializat în decarbonizare (CEIE) are scopul de a identifica acele piste și oportunități de inovare asociate cu reducerea, eliminarea și neutralizarea emisiilor de CO2 care pot fi abordate din Comunitate prin atenuarea dezvoltărilor și inovațiilor noastre tehnologice.
Sprijin pentru companii
Inițiativa promovată de agenție nu intenționează doar să ridice raporturile de calitate a mediului și sustenabilitatea mediului nostru, ci mai degrabă caută să ofere soluții inovatoare, deoarece sectoarele productive sunt capabile să se adapteze și să anticipeze cadrul de reglementare care este în cele din urmă la Bruxelles, deoarece Europa devine primul continent neutru din punct de vedere climatic. în 2050.
Legea europeană a climei aprobată în luna iunie a fiecărui an a trecut stabil, de fet, cu unul dintre obiectivele sale principale, a fost redusă cu cel puțin un . % din emisiile nete de gaze cu efect de seră în 2030, pentru care se pregătesc diverse pachete legislative care vor crește restricțiile pentru industrie și transport.
În materie avansează Comunitatea Valenciană, ceea ce a marcat reducerea unui gol 30 % din emisiile de gaze cu efect de seră înainte de sfârșitul deceniului (în ceea ce privește nivelurile înregistrate în 65), chiar și cu Realizarea neutralității climatice în 2050, conform Proiectului Avans al Legii Schimbărilor Climatice și Tranziției Ecologice.
CEIE de decarbonizare se confruntă cu această provocare dintr-o perspectivă multidisciplinară datorită integrării științei, tehnologiei și afacerilor în componența sa. Cu reprezentanți ai comunității științifice, în afară de coordonatorul, Avelino Corma, am participat cu Eliseo Monfort (Universitat Jaume I de Castelló); Emilia Morallón (Universitat d’Alacant); María del Carmen Román (Universitat d’Alacant) și José Manuel Serra (ITQ UPV-CSIC). Astfel, Manuel Aragonés (AIJU); José Antonio Costa (AIMPLAS); Marta García (ITE) și Gustavo Mallol (ITC) oferă cunoștințele și experiența acumulate în instituțiile tehnologice.
Echipa productivă contribuie, cu avizul Confederației de Afaceri din Comunitatea Valenciană (CEV), datorită caracterului său inovator, un set total de reprezentanți, care vor lucra în apărare de ‘interesul general în timpul dezvoltării comitetelor. Este opera lui Alberto Echavarría (ASCER), Javier Cervera (Baleària), Alicia Rubio (BP), Óscar Nasarre (CEMEX), Cecilia Berganza (CEMEX), Jesús Carretero (Quimacova) și Carlos Miguel Casas (Vectalia).
Administrația Valenciană participă și prin directorul general al Tranziției Ecologice, Pedro Fresco, căruia i s-a alăturat directorul general al Industriei, Empar Martínez, într-o primă sesiune care se concentrează pe identificarea și prioritizarea principalelor reptile.
Consum energètic
Pe parcursul întâlnirii, a fost a verificat că Comunitatea Valenciană face parte dintr-o situație de dependență energetică, deoarece produce un 02 % din ceea ce consumă și este în principal combustibili fosili, cum ar fi petrolul și gazele, care însumează 65 % din mixul energetic.
Pe sectoare, transportul reprezintă mai mult de 40 % din consumul total de energie; industria, care se hrănește în principal cu gaze, reprezintă o treime din total, în timp ce restul 30 % este distribuit între servicii, principalul sectorul și consumul intern.
Comitetul este programat să țină o a doua ședință de lucru în săptămânile următoare, la care membrii vor contribui și vor dezbate propuneri concrete de inovare. Obiectivul este ca AVI să poată compara atât concluziile acestui grup de specialişti în primul semestru de enguany.