Departamentul de Sănătate evoluează asistența socio-sanitară către un nou model de îngrijire geriatrică și paliativă adaptat la noua realitate a populației și asistenței medicale odată cu reînnoirea Consiliului Consultativ al master planului socio-sanitar care s-a întrunit astăzi luni. , 25 Aprilie. Acest corp de lucru este alcătuit din 20 profesioniști din diferite discipline medicale din domeniul asistenței sociale și medicale.
Socio- Consiliul Consultativ sanitar are funcția de a consilia asupra acțiunilor strategice care decurg din Masterplanul socio-sanitar . În special în ceea ce privește revizuirea modelelor de îngrijiri geriatrice și paliative; atenție la cronicitate; dezvoltarea recomandărilor și ghidurilor de practică clinică și a planurilor de îngrijire prioritizate; proiectarea instrumentelor de implementare a modelelor care îmbunătățesc eficiența, precum și a planurilor de reorganizare a serviciilor, printre altele.
În ședința de astăzi, statul a fost expus acțiunilor strategice ale Master Planului socio-sanitar. , sarcina Consiliului consultativ și activitatea grupurilor de lucru în contextul actual. De asemenea, a fost prezentată publicarea Planului de asistență medicală pentru persoanele cu deficiențe cognitive ușoare și demență din Catalonia.
În această nouă etapă, Consiliul Consultativ Socio-sanitar este prezidat de Jordi Roca, Director Strategie și Inovare al Consorțiului Spitalului Vic, și îl are pe Sebastià Santaeugènia, Directorul Master Planul Sănătate și Sănătate , în calitate de coordonator.
Strategia de îngrijire socio-sanitară în Catalonia
-planul director sanitar (PDSS) are provocarea de a transformarea îngrijirii socio-sanitare a Cataloniei către o îngrijire geriatrică și paliativă care să fie o adevărată referință ca model , ceea ce înseamnă un continuitatea îngrijirii pentru toate dispozitivele sanitare. Cu alte cuvinte, consolidarea orientării sale către o mai mare implicare în îngrijirea acestor persoane din spitalul de acute, transformarea domeniului socio-sanitar în rețeaua dispozitivelor de îngrijire intermediară și dezvoltarea muncii în comun de sprijinire a asistenței medicale primare în îngrijirea acestor persoane. , orientând aceste resurse către un sistem vertical integrat de îngrijire mult mai decisiv în aria teritorială de proximitate.
Se înscrie în contextul actualului Plan de sănătate . – 2025, care are, printre scopuri, transformarea sistemului sociosanitar actual (dezvoltat din 420648 la un nou model de îngrijire geriatrică și paliativă adaptat noilor nevoi de sănătate ale populației și îmbunătățirea managementului, a rezultatelor și l excelenței în sănătatea publică, precum și garantarea durabilității acestuia. În acest fel, se subliniază necesitatea prioritizării asigurării asistenței medicale integrate pentru indivizi, familii și comunități, promovând calitatea vieții și autonomia personală a acestora. Este, așadar, necesară promovarea acțiunilor care vizează lucrul în vederea integrării proceselor de îngrijire în mediile teritoriale naturale, implementând practici colaborative integrate în rețea care adaptează modelele actuale de îngrijire și rețelele de servicii.