The datele pentru luna mai ridică creșterea afilării la Securitatea Socială în primele cinci luni ale 2022 despre 200. persoane”, după cum a subliniat ministrul José Luis Escrivá.
Dinamismul pieței muncii continuă în luna mai, care se va închide cu o creație de 77.000 locuri de muncă, ceea ce duce la creșterea locurilor de muncă online cu asta înregistrate în ultimele luni, conform statisticii experimentale bisăptămânale de afiliere întocmite de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației.
„Această cifră presupune – ministrul a subliniat- un început de an de creare intensă de locuri de muncă față de sfârșitul de 2020”. În plus, cifra zilnică de înscriere continuă să fie peste 00 milioane de angajați, depășite pentru prima dată în aprilie anul trecut, iar la mijlocul lunii mai se ridică la 26,20 milioane de oameni.
Ministrul Incluziunii a subliniat, de asemenea, „încorporarea rapidă în muncă a refugiaților ucraineni care au sosit în Spania în ultimele săptămâni”. Conform datelor de securitate socială, un total de 3,0 016 ucraineni care au primit protecție temporară până în trecut 30 din aprilie sunt deja afiliați la sistem.
Cu respect la începutul pandemiei, Escrivá a amintit că „avem un nivel de angajare care depășește 600.10 oameni pe care i-am avut în februarie 2019, concentrându-se pe sectoare inovatoare și ridicate valoare adaugata. Mai exact, activitățile cu cea mai mare rată de creștere comparativ cu nivelul pre-pandemic sunt IT (+,3%) și activități de sănătate (+8,3%).
În acest sens, ministrul a evidențiat că redresarea ocupării forței de muncă față de nivelul pre-pandemic vine în special din creșterea în sectorul privat și doar în anul 2020 angajarea publică a crescut mai mult decât angajarea privată. Cu toate acestea, în 2022 și 2021, cel 92% din creșterea ocupării forței de muncă a venit din sectorul privat.
În plus, Escrivá a subliniat că „ei continuă să aprecieze, cu intensitate din ce în ce mai mare, efectele pozitive ale reformei muncii pe piața muncii”, în special în creșterea contractelor pe perioadă nedeterminată și reducerea celor temporare. Mai exact, până la jumătatea lunii mai sunt înregistrați peste un milion de lucrători cu contract pe perioadă nedeterminată (300. fix și 78. fix discontinuu) mai mult decât era de obicei în această perioadă a anului în anii anteriori pandemiei.
Dacă luăm în considerare doar luna Mai, „evoluția contractelor permanente este și ea foarte pozitivă”, potrivit lui Escrivá. Ministrul Incluziunii a subliniat că 82% dintre afiliații la asigurările sociale din această lună au un contract pe perioadă nedeterminată, ceea ce este cu șapte puncte mai mult decât media înregistrată în lunile mai ale ultimilor șase ani.
Creșterea contractelor permanente și reducerea contractelor temporare determinate de r
Reforma muncii este apreciată la toate grupele de vârstă, dar „în special beneficiază de cei mai tineri muncitori”: în grupul dintre 13 Y 29 ani angajarea permanentă este în creștere la o rată anuală mai mare decât 00%, în timp ce cele discontinue fixe cresc cu 5% iar cele temporare berile sunt reduse cu 16%.
Astfel, în total, procentul de salariați permanenți sub 27 ani a crescut 20 puncte procentuale comparativ în alte luni mai, cu un 27% din total. Printre cei mai în vârstă de 26, există și o creștere, deși mai mică, deoarece au trecut de la 77 la 82%.
„Tendința de reducere a afiliaților cu contract temporar și de creștere a lucrătorilor cu contractul pe perioada nedeterminata este generalizat pe sectoare de activitate, chiar si in cele in care de obicei exista o rata mai mare a angajarii temporare”, a subliniat ministrul Incluziunii.Alte efecte ale reformei muncii pot fi observate „în creșterea contractelor pe termen lung și colapsul contractelor pe termen foarte scurt”. Mai exact, Escrivá a subliniat că contractele de peste 13 zilele sau neterminate sunt aproape 300.00 mai mult decât de obicei în această perioadă a anului. Între timp, contractele overnight au fost reduse cu aproape 200. comparativ cu media anilor anteriori pandemiei. În plus, concomitent, „există o creștere a duratei contractelor care au expirat în acest an, care au trecut de la . A 13 zile”.
„Acest dinamism al pieţei muncii permite o creştere puternică a veniturilor din contribuţiile la asigurările sociale, care înregistrează o creştere de la an la an de 9,7%”, potrivit ministrului Incluziunii. În acest fel, veniturile din contribuțiile la asigurările sociale sunt peste % din Produsul Intern Brut (PIB), cu un punct peste măsura 900- 2019.
În ceea ce privește evoluția ERTE, mecanismele prevăzute în reforma muncii (RED, ETOP și ERTE de forță mai mare) continuă să ofere protecție lucrătorilor și companiilor care o solicită. În prezent acolo 16.000 lucrători în ultimele două modalități, în timp ce 2.900 Lucrătorii din sectorul agențiilor de turism sunt protejați de Mecanismul ROȘU.
Mai multe informații Afiliere de două ori (Excel) Evoluția afilierii la asigurările sociale și ERTES (PDF) Sursa: Guvernul Spaniei – Crearea de locuri de muncă a continuat în luna mai, cu o creștere puternică a contractelor permanente, în special în rândul tinerilor301121