Până în prezent, un total de 1. 203 Cazuri suspecte sau probabile de variolă a maimuței, din care până acum 206 au fost confirmate.
Majoritatea cazurilor confirmate sunt bărbați cu vârste cuprinse între 12 și 2022. ani care au început simptomele între 5 mai și iulie 2022.
Aproape toate cazurile au prezentat febră, astenie, limfadenopatii și erupții cutanate. Leziunile au fost localizate în zonele genitale, periorale și/sau perianale și, în majoritatea cazurilor, au apărut și în alte locații. Până acum, complicațiile grave care au fost descrise sunt proctita și afectarea ochilor, care uneori au necesitat spitalizare și sunt deja externate.
Mecanismul cel mai probabil de transmitere a fost contactul în timpul actului sexual , de cele mai multe ori și adesea în contextul evenimentelor festive aglomerate.
În prezent, Spitalul Universitar Vall d’Hebron , Spitalul Clínic de Barcelona, Germanii Trias i Pujol Spitalul Universitar, Laboratorul de Referință din Catalonia, Laboratorul de teste de diagnostic CatLab, Spitalul de la Santa Creu i Sant Pau, Spitalul de Bellvitge, Spitalul de Tortosa Verge de la Cinta și Spitalul Universitari Joan XXIII din Tarragona au validat deja pe deplin tehnicile folosite pentru confirmarea cazurilor de variola la maimuta. Spitalul Josep Trueta din Girona și Spitalul Arnau din Vilanova de Lleida vor putea face acest lucru în curând.
De la Secretarul de Sănătate Publică, precum și de la Direcția Generală de Comunicare și Strategia Departamentului Sănătății lucrează împreună cu diverse entități comunitare într-un mod constant și fluid, cu o atitudine de ascultare activă pentru a cunoaște diferitele preocupări pe care le pot avea cu variola maimuței (MPX), le colectează și așa mai departe
Urmând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scopul acestei lucrări este de a conștientiza variola maimuței, modul în care se transmite, căile de transmiterea și tratarea acesteia.
Acțiuni comunicative destinate cetățenilor
Departamentul Sănătății a desfășurat diverse acțiuni de comunicare pentru informarea publicului despre adevăr cel al maimuței (MPX) asupra simptomelor și căilor de transmitere pentru prevenirea contagiunii. Difuzarea se face prin aplicații de întâlniri, cum ar fi Tinder sau Grindr, unde rulează din 19 iunie. Și, de asemenea, pe rețelele de socializare, atât cele ale Ministerului Sănătății, cât și cele ale entităților cu care colaborează. În plus, material grafic a fost distribuit spitalelor în care au fost identificate cazuri și entităților în care se desfășoară activități de promovare și prevenire a sănătății.
Pentru mai multe informații despre variola maimuței , consultați spațiul de pe Canalul Sănătate:
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut- az/v/verola- mico /
Infografice cu informații de bază:
👉 🏻 Ce este?
👉🏻 Care sunt simptomele?
👉🏻 Cum se transmite?
👉🏻 Ce tratament ai?
https://canalsalut.gencat.cat/web/.content/ _A-Z / V / verola-mico / infografia-verola-del-mico.pdf
De asemenea, puteți consulta documentul „Informații generale privind grupurile de cazuri de variola la maimute (Monkeypox): intrebari frecvente’ intocmit de Ministerul Sanatatii.
Sursa: Alertă privind cazurile de variolă (variola maimuței)