#Spania – Fotografie de familie de la ceremonia de deschidere a forumului ‘Inovație disruptivă. Sectoare care inovează’.
Distribuie pe În acest sens, ministrul a subliniat că „40% din fondurile pentru Recuperarea Europeană au fost alocate promovării inovării, cunoașterii și digitalizării în țara noastră și, dintre acestea, 70% au ajuns deja în țesutul nostru productiv. , către companiile noastre, pentru a face ele mai competitive și mai inovatoare”.
„În total, am investit peste 290 de milioane de euro în companii bazate pe tehnologie, cu un buget care depășește fondurile europene de recuperare și pe care le-am cofinanțat cu un instrument precum Programul Innvierte, prin sprijinul Centrului. pentru Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CDTI)”, a explicat el.
„Țara și-a întors modelul productiv către o economie a talentelor și a ideilor”În cadrul discursului său, ministrul a mai afirmat că „țara și-a întors modelul productiv către o economie a talentului și ideilor, a inovației”.
În acest sens, el a subliniat că această schimbare de paradigmă se datorează „ investiției mai mari în cercetare-dezvoltare pe care toți o facem, cu investiții publice și private și care a ajuns la 19.325 milioane de euro în 2022, potrivit unui raport al Fundației COTEC întocmit de Institutul Național de Statistică cu cele mai recente date disponibile privind activitatea de cercetare și dezvoltare din țara noastră”.
„Din aceste peste 19.000 de milioane de euro, sectorul public, care include atât administrațiile publice, cât și diferitele organizații de cercetare, și universitățile, a înregistrat un nivel de investiții de 8.356 milioane de euro în 2022. Adică am depășit pentru al doilea an consecutiv volumul de investiții anterioare anilor de reduceri din țara noastră”, a detaliat el.
Biroul National de Consultanta Stiintifica, organizatie de pionierat in tara noastraMinistrul a mai subliniat că, săptămâna trecută, Președintele Guvernului a prezentat Oficiul Național de Consultanță Științifică (ONAC), care este „o organizație de pionierat în țara noastră cu un obiectiv foarte clar: conectarea Executivului cu universitățile și centrele de cercetare. să ne consolidăm cultura științifică și astfel încât luarea deciziilor să se bazeze pe dovezi științifice.
„Este un proiect de o importanță enormă în care Guvernul Spaniei își declară convingerea de a merge mână în mână cu știința în fața proliferării denialismului și a politicii false”, a susținut el.
De asemenea, Morant a subliniat că „Spania de astăzi este o țară a științei și pentru știință. O țară care își bazează viitorul pe consolidarea talentului său, al companiilor și al cetățenilor săi. Aceasta este Spania majoritară: cea care crește și care avansează”.
Prima strategie de tehnologie profundă „Deep Tech” din SpaniaMorant a mai avansat că Guvernul „lucrează la prima Strategie pentru tehnologiile profunde ‘Deep Tech’ ale țării noastre pentru a susține acele tehnologii profunde care necesită un aspect deosebit și necesită investiții mari.
În acest sens, el s-a referit la tehnologiile profunde ca fiind „cele cu o dezvoltare mai lentă și mai riscantă, dar cu un impact mai mare asupra vieții noastre: în biotehnologie, în materiale sau semiconductori avansate, în calculul cuantic și inteligența artificială”.
În plus, a reamintit recenta lansare a primei companii comerciale de terapii avansate cu capital public și privat din Spania, TERAFRONT. „Investiția Guvernului Spaniei în TERAFRONT va fi de 36,6 milioane de euro, care va fi finalizată cu un aport de capital privat de 38,1 milioane”, a precizat el.
Ministrul a precizat că această investiție vizează „terapii inovatoare bazate pe gene, celule sau țesuturi, cu potențial terapeutic enorm și cu mari dificultăți în găsirea finanțării”.
„De la Guvern ne asumăm un angajament: un rol de stat care investește și riscă cu această țesătură de afaceri disruptivă și inovatoare”, a spus Morant.
Etichete: Ştiinţă Guvernul Spaniei UE Sursa: Guvernul Spaniei – Diana Morant: „Investirea în știință și pariarea pe inovare este singura modalitate de a face Europa și Spania mai competitive în context global”