#Madrid –

64 CERCETĂTORI DIN CENTRU SUNT INCLUSI ÎN ACEASTĂ LISTĂ

Un total de 64 de cercetători de la Spitalul Universitar La Princesa și Institutul de Cercetare al acestuia, IIS Princesa, apar în noua actualizare a clasificării cercetătorilor spanioli, elaborată de Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC) pe baza profilurilor oamenilor de știință înregistrați în baza de date Google Scholar (Google Scholar, în engleză). Doi dintre acești cercetători, Javier P. Gisbert (locul 100) și Francisco Sánchez Madrid (locul 122) sunt printre primii 125 din cei 123.400 de autori în total. Prezența acestor oameni de știință demonstrează, încă o dată, nivelul ridicat de cercetare desfășurată în acest centru public din Comunitatea Madrid.

El clasament Include cea mai recentă clasificare a cercetătorilor spanioli care lucrează în interiorul și în afara Spaniei și a străinilor care fac acest lucru în centre și universități spaniole. Lista oamenilor de știință înregistrați în Google Scholar a cunoscut o creștere cu peste 10.000 de noi cercetători în ultimul an, ceea ce face din această prestigioasă bază de date cea mai completă din Spania, cu peste 123.000 de profiluri.

Printre cercetătorii spanioli se numără Javier P. Gisbert, șeful Unității de îngrijire cuprinzătoare pentru pacienții cu boală inflamatorie intestinală de la Spitalul Universitario de la Princesa și Francisco Sánchez Madrid, șeful Serviciului de Imunologie al Spitalului de La Princesa și fost director al Institutul de Cercetări în Sănătate (IIS Princesa), ocupând pozițiile 100 și respectiv 122. De asemenea, în clasamentul celor mai buni cercetători spanioli se află, printre alții, Isidoro González Álvaro, director științific al IIS Princesa și șeful Secției de reumatologie, José Luis Ayuso Mateos, șeful Serviciului de Psihiatrie, Rafael de la Cámara Llanzá, de Hematologie, Ramón Colomer Bosh, șeful Serviciului de Oncologie Medicală și Esteban Daudén Tello, șeful Serviciului Dermatologie, toți de la Spitalul Universitar La Princesa.

Cele mai complete profiluri publice cu valori disponibile

Lista este întocmită ținând cont de profilurile oamenilor de știință înscriși în baza de date Google Scholar, unde se remarcă indicele h ridicat al cercetătorilor, care măsoară atât productivitatea acestora, cât și numărul de citări generate de articolele lor publicate în reviste științifice. Aceste profiluri sunt voluntare, dar sunt cele mai complete profiluri publice cu valori disponibile în prezent pentru întreaga societate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Doi cercetători de la Hospital de La Princesa printre cei mai buni 125 din Spania, conform celei mai recente clasificări CSIC