Proiectul de colaborare teritorială Col·laboratori Catalunya, promovat de Departamentul pentru Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriale și Fundația i2CAT, are acum un nou laborator de laboratoare de inovare socială și digitală legat de județele Girona, colaborarea CatNord. Noul colaborator a fost prezentat astăzi la Parcul Științific și Tehnologic al Universității din Girona (UdG), din Girona, într-un eveniment la care a participat directorul general al Societății Digitale, Joana Barbany .

În timpul discursului său, Barbany a subliniat că „ implementarea CatNord Collaborative este consolidarea inițiativei pe care am promovat-o ca pilot cu dorința de a împărtăși experiențele laboratoarelor, universităților, companiilor și administrațiilor pentru a inova împreună din teritoriu, pentru teritoriu și cu teritoriu ”. „ De aici – a adăugat el -, vom continua să căutăm și alte teritorii din întreaga țară unde să putem implementa același model de interconectare a laboratoarelor, în timp. vom coordona aceste diferite acțiuni astfel încât toată Catalonia să devină un mare laborator de inovație în care cetățenii colaborează la construirea unei națiuni digitale, avansate, împuternicite și incluzive social ”.

Colaborarea CatNord, a treia lansată în Catalonia după Colaborarea CatSud și Colaborarea Anoia, este o rețea de colaborare între administrații, universități, companii, centre de cetățeni și de cercetare, legate în acest caz de teritoriul Girona. , care pleacă de la laboratoarele sau spațiile de experimentare existente și folosește atuurile și cunoștințele diferiților actori cheie din teritoriu pentru a inova împreună și a rezolva provocările din acest domeniu.

Colaborarea CatNord este lansat cu participarea principală a One Universitatea din Girona (UdG), Diputació de Girona, consiliile orașelor Girona și Olot (prin Espai Cràter) și Associació d’Empresas de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG). Cu toate acestea, noul colaborator rămâne deschis încorporării tuturor acelor entități și agenți inovatori ai cvadruplului helix al ariei teritoriale CatNord care doresc să se alăture pentru a aborda marile provocări ale societății prezente și viitoare dintr-o perspectivă colaborativă și teritorială.

Cu entitățile participante în prezent, CatNord Collaborative va putea lucra la proiecte în domenii precum turismul de cunoaștere; unirea naturii și tehnologiei; inovare digitală în școlile cu complexitate ridicată; industria alimentară ecologică sau comuniunea de etică și inteligență artificială.

La prezentare au intervenit și prorectorul pentru proiecte strategice la UdG, Josep.Calbó și directorul adjunct al Fundația i2CAT, Artur Serra, precum și reprezentanții celorlalți actori și entități ale Colaborativei CatNord, care și-au prezentat acțiunile și proiectele în derulare.

Catalonia, țară de colaboratori

În cadrul evenimentului s-a oferit și viziunea Collaboratorio Catalunya pe termen scurt și lung, ceea ce înseamnă continuarea promovării extinderii inițiativelor teritoriale pe tot parcursul țara și consolidându-se ca agent coordonator și de referință pentru colaborările desfășurate cu scopul final de a oferi Cataloniei un sistem de acces universal la inovare

În acest sens, activarea proiectului site-ul web a fost anunțat, disponibil începând de astăzi la www.colabscatalunya .cat . Este un instrument de consultare și un spațiu de relații și de lucru colaborativ între diferiții colaboratori existenți și agenții și entitățile care fac parte din acesta, unde își pot prezenta și împărtăși proiectele și experiențele. timp pentru a stabili contactul și a aborda provocările comune cu agenți, proiecte și inițiative ale altor colaboratori

Context

La mijlocul , Secretariatul Politicilor Digitale al Generalitati a promovat primul colaborator al Cataluniei, Colaboratorul CatSud, ca pilot pentru testarea conceptului, metodologia si functionarea reala a unui laborator din Catalonia si pentru a evalua fezabilitatea extinderii proiectului în toată țara

Promotorii acestui prim În plus față de politicile digitale, Fundația i2CAT, Consiliul Provincial Tarragona, Consiliile orașelor Tarragona, Reus și Amposta, Consiliul Regional Ribera d’Ebre, Universitatea R ovira i Virgili (URV), Clusterul de Mobilier și Asociația Reus Ciutat Sàvia

De atunci, membrii inițiali ai CatSud și alte entități care au lansat, în colaborare, diferite și proiecte de inovare digitală pe care înainte de această punere în comun ar fi fost mult mai greu de promovat.

Odată activat colaboratorul CatSud și verificat metodologia cu care a fost lansată, Politicile digitale și i2CAT au identificat oportunitatea să dezvolte un al doilea colaborator în regiunea Anoia, în acest caz cu participarea inițială a Consiliului Local Igualada și a Asociației TIC Anoia: Colaborația Anoia, care a fost prezentată la finalul acesteia 2020.

Sursa: Inovația socială și digitală din Girona ecosistemul se alătură Catalonia Collaborative promovat de Polítiques Digitals pentru a inova în colaborare din teritoriu