Compania catalană Genomcore a strâns aproape un milion de euro (35.206€) din fondurile europene Next Generation pentru dezvoltarea unui proiect de implementare a soluțiilor de medicină personalizate pentru pacienții cu cancer metastatic. Compania își propune să schimbe practica clinică în domeniul oncologiei prin angajamentul său pentru medicina personalizată. Concret, pe baza unei mai bune cunoașteri a bolii oncologice a fiecărui pacient, vor fi posibile terapii de tratament personalizate care vizează modificările moleculare identificate.
Pentru identificarea oportunităților în fondurile europene, Genomcore a avut sprijinul ACCIÓ, agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului Întreprinderi și Muncă, prin Biroul Next Generation. Acest birou oferă consiliere și sprijin gratuit companiilor catalane în procesul de participare la apelurile pentru fonduri europene Next Generation.
Genomcore este un specialist în soluții digitale și guvernanța datelor pentru implementare a medicinei personalizate. În cadrul proiectului DIPCAN, compania conduce integrarea datelor clinice, genomice, anatomopatologice și a imaginilor radiologice, ceea ce va permite generarea mai multor rapoarte: unul de clinice standardizate, altul de histopatologie digitală cu imaginile corespunzătoare, un raport de totalitate corporală. rezonanța magnetică și una de secvențiere și expresie genică. Toate acestea, împreună cu recomandarea finală a medicului oncolog, cu scopul de a înțelege mai bine boala și de a permite pacientului accesul la terapii și studii clinice de ultimă generație.
Potrivit co-fondatorului și CEO-ului Genomcore, dr. Oscar Flores, „ acest proiect ne permite să dezvoltăm capacitățile platformei noastre într-un mai multimodal”. În acest sens, adaugă el, „ pentru prima dată vom putea testa algoritmi de inteligență artificială cu date genetice, imagini medicale și date din lumea reală. legate de pacienți, întotdeauna cu cele mai înalte standarde de securitate și confidențialitate a datelor”.
Pel Dr. Flores, dezvoltarea acestui proiect permite progresul în „Viziunea unică a Genomcore cu privire la provocările tehnologice și de piață pe care implementarea sănătății precizie”. În opinia sa, „ trebuie să facem ca aceste tehnologii să se cristalizeze și să se consolideze efectiv în sectorul sănătății ca o realitate de utilizare regulată”. Din acest motiv, subliniază, „planurile noastre de viitor presupun exportarea capacităților noastre pe alte piețe, în special pe cea americană”.
Proiectul integrează și companii precum Fundació MD Anderson España, Eurofins, Megalab, Artelnics, Pangea Oncology, Quibim și Atris Health. În total, a primit 7,5 milioane de euro din apelul Next Generation pentru misiuni de cercetare și dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale pentru a dezvolta acest proiect, care are un buget global de 10, 6 milioane de euro. De către co-fondatorul și CEO-ul companiei, „sprijinul pe care l-am primit din partea Biroului Next Generation al ACCIÓ ne-a ajutat atât de mult în identificarea oportunităților precum intermedierea cu bănci și entități finanțatoare atunci când prezintă garanții diferite”.
Despre Genomcore
Înființată în 2015 de către inginer informatician și doctor în biomedicină Oscar Flores și de către clinicianul și consultantul digital în sănătate Miquel Àngel Bru, Genomcore operează în managementul și analiza datelor biosanitare pentru implementarea medicinei personalizate, cu o prezență importantă pe tot teritoriul statului și în America Latină.
Totodată, Genomcore operează și marca de servicii de sănătate personalizate Made of Genes, care are a fost recunoscut la nivel internațional pentru inovația sa la MIT Technology Review Innovators Under , Dubai Future Accelerators sau cu ștampila excel de la Comisia Europeană, printre altele.
Compania, cu sediul în Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), are în prezent o echipă de peste profesioniști formați din ingineri, experți biomedicali și specialiști pe piață.
Urmăriți-ne pe rețele ___________________________________________________________
Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcatFacebook @acciocat ACȚIUNEA Linkedin Youtube ACTION20159192015 Sursa: Genomcore strânge 1 MEUR din fonduri Next Generation pentru a aplica inteligența artificială în personalizarea tratamentului cancerului