Secretarul general al sportului și activității fizice, Anna Caula, și directorul general al Direcției Generale pentru Patrimoniul Cultural, Sònia Hernández, au prezentat astăzi campania „Arhivează sportul în vremea Covid – ”, promovat de Guvern cu scopul de a colecta și păstra mărturia populației pe parcursul diferitelor fazele pandemiei în legătură cu activitatea fizică și sportul
Campania #ArxivemEsportCovid 19 este promovat de Generalitat de Catalunya, prin Secretariatul General pentru Sport si Activitate Fizica (Observatorul Catalan Sportiv al INEFC si Muzeul si Centrul de Studii Sportive Dr. Melcior Colet) si Departamentul de Cultura (Reteaua Arhivelor Regionale din Catalonia).
Proiectul a luat naștere cu scopul de a colecta și de a păstra mărturia populației în diferitele faze ale pandemiei (izolarea, izolarea și revenirea la normalitate) în r. bucurie cu activitatea fizică și sportul. Guvernul intenționează să adune dovezi cu privire la modul în care sportul și activitatea fizică au fost prezente în viața oamenilor în diferitele faze ale Covid – 19 și modul în care sectorul sportiv a trăit acest moment istoric.
Din acest motiv, persoanelor sau instituțiilor și entităților legate de sport li se cere să dispună de material grafic (videoclipuri sau fotografii) referitor la mărturia sau experiența sa în domeniul activitate fizică și sport în oricare dintre etapele pandemiei care îl fac să ajungă la arhiva județeană mai aproape sau personal sau electronic folosind . forma specifică . Perioada de depunere a documentelor începe astăzi și se va încheia pe 29 în iulie 421568. În cadrul evenimentului desfășurat la INEFC Barcelona, Anna Caula a subliniat că campania „Arhivarea sportului pe vremea lui Covid – 19 ” definește și sportul ca „o moștenire culturală, un mod de a trăi și de a contribui la construirea societății”. Secretarul general al Sportului și Activității Fizice a reamintit că de la pandemie, și mai ales în perioada de izolare, „sportul a avut o renaștere și publicul a presupus că mișcarea este necesară pentru sănătatea emoțională”, conștientizare care s-a menținut și care a condus , de exemplu, la o creștere a cardurilor sportive în raport cu 2019. „Sportul este un generator de viață și, după ceea ce am experimentat, este o satisfacție să lăsăm această moștenire”, a spus el.
La rândul ei, Sònia Hernández, director general al The Direcția Generală Patrimoniu Cultural a explicat că campania este un „exemplu de colaborare” între diverse instituții, invocând totodată „transversalitatea” grupului de profesioniști implicați. „Proiectul dă sens spiritului Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya de a păstra memoria atunci când este produsă, acea memorie neoficială”, a conchis el.
În sfârșit, Eduard Inglés , directorul INEF din Catalonia, a subliniat că proiectul „cuprinde un fapt istoric pe care am ajuns să-l normalizăm dar căruia în câțiva ani îi vom da și mai multă valoare”, și a mulțumit unirii dintre Secretariatul General pentru Sport și Fizic. Activitate și Patrimoniu Cultural pentru a o desfășura.
La eveniment a participat și dr. Anna Vilanova, directorul Observatorului Catalan al Sportului, care i-a salutat, precum și pe Judit Viaña, coordonatorul tehnic al Observatorului Catalan al Sportului, și pe Enric Cobo, șeful Serviciului de Coordonare al Observatorului Catalan al Sportului, „Arxius Comarcals, care au făcut explicația tehnică a campaniei
Mai multe informații despre proiect pe site-ul de la Observatorul Catalan al Sportului și pe site-ul al Rețelei Arhivelor Regionale Sursa: