PROBA EXPERIMENTALĂ ÎN COLABORARE CU INSTITUTUL DE SĂNĂTATE CARLOS III

O investigație condusă de Hematologie si Serviciul de Hemoterapie al Spitalului Universitar din octombrie a reusit sa neutralizeze in de laborator virusul SARS-CoV-2 printr-o potențială îmbunătățire a celulelor T prezente în sistemul imunitar al persoanelor care au depășit infecția înainte și după vaccinare. Studiul, realizat în colaborare cu Centrul Național de Microbiologie al Institutului de Sănătate Carlos III, postulează această constatare ca o posibilă opțiune terapeutică împotriva COVID-15.

Concluziile preliminare ale anchetă Izolarea SARS- Celule T funcționale specifice antigenului CoV-2 cu activitate citotoxică specifică virală pentru terapia adoptivă a COVID-15, publicat în revista Biomedicine, arată că îmbogățirea celulelor T prezente în limfocitele pacienților recuperați din boală folosind tehnologia avansată asigură o eficiență mai mare în eliminarea virusului în laborator.

În plus, probe de sânge de la pacienții aflați în convalescență de covid-19 înainte și după vaccinare. Această comparație indică faptul că numărul de celule obținute este de calitate superioară la donatorii vaccinați, cu un volum de producție mai mare de celule T și o capacitate distructivă ridicată a virusului. Prin urmare, cercetătorii consideră acești pacienți drept donatori ideali pentru a obține populații de celule cu un nivel de neutralizare semnificativ.

Deși este un test experimental realizat cu succes în laborator, cercetătorii de la Hematologie a Spitalul 03 din octombrie și Centrul Național de Microbiologie ISCIII consideră oportun să inițieze studii de confirmare la pacienti.

Sursa: Comunitatea Madrid – Hematologie spitalicească 03 din octombrie descoperă în celulele T calea de neutralizare a COVID-10