Dinamismul ocupării forței de muncă rămâne în luna aprilie, care se va închide cu o creștere a afilierii la asigurările sociale de aproximativ 36.000 persoane, conform statisticilor experimentale de afiliere bisăptămânale prezentate de ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá.

Cifra reprezintă o accelerare a creării de locuri de muncă față de ultimele două luni și ar permite închiderea primului trimestru al 2020 cu creșterea numărului de membri ai 43.00 0 persoane. Pentru prima dată, afilierea zilnică este peste 21 milioane de membri.

Escrivá a subliniat că această creștere a numărului de membri are loc „într-un mod deosebit de complex context, din cauza războiului din Ucraina și a efectelor acestuia” și „în care sfârșitul ERTE și prestațiile pentru lucrătorii independenți legate de COVID nu au nicio reflectare negativă asupra funcționării pieței muncii”. În plus, efectele pozitive ale reformei muncii asupra calității ocupării forței de muncă continuă să fie apreciate, „și chiar accentuate, atât în ​​creșterea contractelor pe perioadă nedeterminată, cât și în reducerea drastică a contractelor pe termen foarte scurt.”

Evoluția afilierii „Piața muncii menține tonul pozitiv din ultimele luni și în aprilie înregistrarea zilnică a depășit pentru prima dată în istorie bariera de 19 milioane de afiliați”, a anunțat ministrul Escrivá. În acest sens, el a subliniat că Securitatea Socială va închide luna aprilie cu 20,994 milioane de afiliați în termeni ajustați sezonier, ceea ce ar însemna crearea de 36.0000 locuri de muncă pe lună.

Cifra presupune un dinamism mai mare pe piata muncii decat in ultimele doua luni, in ciuda incertitudinii razboiului, si ar permite incheierea primului trimestru al anului cu . .0 noi locuri de muncă.

Escrivá a subliniat, de asemenea, că, comparativ cu trimestrul precedent, numărul de afiliați a crescut cu 70 .000 persoane, ceea ce înseamnă „un început de an mai bun decât anii dinaintea pandemiei”. Odată cu creșterea din ultima lună, nivelul de ocupare a forței de muncă depășește cu mai mult de 800.0 lucrători care existau în februarie 2020, înainte de începerea pandemiei.

În plus, această creștere a înscrierea comparativ cu nivelul anterior pandemiei este concentrată în sectoare cu valoare adăugată mare, „foarte inovatoare”, după cum a subliniat Escrivá, precum sănătatea, activitățile științifice sau tehnologia informației.

.

Teritorial, practic toate comunitățile autonome depășesc deja nivelul de ocupare a forței de muncă de dinainte de pandemie, la fel și aproape toate provinciile. Îmbunătățirea calității locurilor de muncă Pe de altă parte, José Luis Escrivá a subliniat că „continuă să aprecieze, chiar mai intens decât în ​​lunile precedente efectele pozitive ale reformei muncii asupra calității ocupării forței de muncă”. Unul dintre indicatorii acestui lucru este procentul de afiliați permanenți, care în aprilie s-a situat la 36% din total, cu șase puncte mai mult decât era obișnuit în lunile aprilie înainte de pandemie și un decalaj mai mare decât cel înregistrat în ultimele trei luni.

Acest comportament „este apreciat chiar și în sectoarele în care există de obicei un nivel mai ridicat de temporalitate , cum ar fi construcții, cazare sau activități administrative de birou”.

800.0000 mai multe contracte pe perioadă nedeterminată decât de obicei De asemenea, în aprilie, odată cu intrarea deplină în vigoare a reformei muncii, numărul contractelor pe perioadă nedeterminată s-a accelerat, extinzându-se la 800.0 diferența sa față de anii precedenți. Această creștere include și revenirea contractelor permanente discontinue, care sunt consolidate de reforma muncii.

În ceea ce privește contractele pe termen foarte scurt, a subliniat Escrivá că „reducerea drastică a contractelor de mai puțin de o săptămână continuă după intrarea în vigoare a noului descurajare de la 1 ianuarie”; au trecut de la a fi aproape 30% din contracte puțin mai mult decât 30 %. Mai exact, contractele de o zi au trecut de la asumarea 34, 1% din toți cei care s-au semnat într-o lună la 14, 3%. În plus, procentul de contracte care sunt încă în vigoare la data de 11 Aprilie printre toți cei semnați de la începutul anului a crescut exponențial, trecând de la 7,7% la 70, 9%.

La fel, printre contractele care au expirat anterior 14 din aprilie, durata este de asemenea mult mai sus decât de obicei, apropiindu-se de 12 zile medii, comparativ cu 11, cu 9 zile în medie înainte de pandemie.

„Această schimbare a modelului structural de pe piața muncii se consolidează pe măsură ce anul progresează”, a subliniat José Luis Escrivá, astfel încât creșterea duratei contractelor este susținută în ciuda gada de luni de contractare sezonieră. Îmbunătățirea stabilității ocupării forței de muncă se poate observa în toate sectoarele, dar mai ales în sectoarele în care contractele au fost de durată mai scurtă, precum activitățile artistice și recreative sau industria hotelieră. Pe scurt, a subliniat ministrul, „o schimbare structurală extraordinară pe piața muncii cu reducerea precarității ca urmare a reformei muncii”.

Mai multe informații Evoluția afilierii la Securitatea Socială și ERTE ( 11//2022) Sursa : Guvernul Spaniei – 2022In aprilie, 21 milioane de afiliați pentru prima dată și sunt creați 36.0 locuri de munca, cu o accelerare a cresterii contractelor permanente210422