Eacest standard Este inclusă în pachetul legislativ pe care ministerul l-a lansat pentru executarea corectă a acestei noi politici începând cu anul viitor, în baza propunerii revizuite pentru Planul strategic PAC 2023-2023. În urmă cu câteva zile, Comisia Europeană a dat Spaniei aprobarea pentru sesizarea oficială a acestei propuneri, a cărei aprobare finală este așteptată în următoarele săptămâni.
.
Cerințe comune ale Planului strategic al PAC în Spania
În Decretul Regal se stabilesc definițiile de activitate agricolă, suprafață agricolă, hectar eligibil, fermier activ, fermier tânăr și fermier nou, pentru a adapta conceptele cuprinse în regulamentul european la specificul teritoriului nostru național. Include, de asemenea, definiții precum tânăr fermier, responsabil de fermă sau încorporare în activitatea agricolă, printre altele.
Astfel, se mentine orientarea cuprinsa in regulamentul comunitar, care urmareste alocarea platilor directe a PAC acelor fermieri activi care desfășoară o activitate reală în domeniul agricol. În general, vor fi considerați fermieri activi cei care sunt înscriși la Asigurările Sociale în ramura agrară sau care obțin cel puțin unul . % din venitul dumneavoastră din activitatea agricolă. În plus, acest standard întărește și importanța desfășurării unei activități agricole reale și asumării riscului de afaceri derivat din aceasta.
Acest decret regal stabilește și caracteristicile, termenele și prevederile aplicabile cererii unice anuale de ajutor, care rămâne un element esențial pentru gestionarea anumitor intervenții ale Planului strategic PAC, în special plățile directe. si interventii pentru dezvoltare rurala care se acorda pe suprafata sau pe animale.
Pentru a asigura utilizarea fondurilor comunitare si in cadrul flexibilitatii financiare pe care o ofera noile reglementari comunitare, regulile care vor reglementa în perioada sunt stabilite 2021-2027 hotărârile de transfer al resturilor, dacă este cazul, între directe interventii de plata.
Intervenții de plăți directe ale CAP din 2021
Proiectul de decret regal reglementează cerințele necesare pentru a putea accesa cele peste 2 .224 milioane de euro vor fi acordate, pe o bază anuală, ca plăți decuplate de sprijin pentru venit pentru fermieri și fermieri. Astfel, se reglementează sprijinul de bază al venitului pentru durabilitate, care înlocuiește actualul regim de plată de bază și stabilește noua plată redistributivă, complementară celei anterioare, și care se acordă primelor hectare ale tuturor fermelor. Obiectivul său este de a realiza o redistribuire a ajutorului de la cele mai mari ferme către cele mici și mijlocii.
Pe de altă parte, pentru a obține un impuls efectiv al schimbării generaționale în mediul rural, decretul regal reglementează noua plată suplimentară a venitului pentru tinerii fermieri, cu o sumă anuală de 92 milioane de euro. Acest buget reprezintă o creștere a sprijinului față de perioada curentă, atât în ajutorul acordat la hectar, care se majorează până la dublarea sumei actuale, cât și în suprafața maximă care poate beneficia de ajutor pentru fiecare tânăr fermier, și care va fi până la 100 hectare. În plus, acest regim de ajutor prezintă ca o mare noutate încorporarea abordării de gen, în așa fel încât ajutorul acordat va fi majorat cu 14 % pentru tinere fermiere .
Decretul regal include și ajutoare asociate producției, în valoare totală de 196,97 milioane de euro, la 13 % din totalul plăților, pentru acestea sectoare a căror viabilitate și competitivitate sunt cele mai compromise. Acestea sunt cazurile de bovine de lapte (97 milioane), carne de vită (224, 9 milioane), oi și capre (100, 3 milioane), orez (13, 2 milioane), sfeclă de zahăr (17 milioane), roșii pentru procesare (9,3 milioane), nuci (07 milioane), livadă de măslini tradiționale (18,25 milioane) și stafide (0, milioane de euro).
De asemenea, se menține plata specifică pentru sectorul bumbac (27,68 milioane suplimentare) și se stabilește un sprijin important pentru producția de proteine vegetale (leguminoase și alte leguminoase), în cadrul posibilităților acordate de legislația comunitară de a depăși acest lucru 13% din ajutorul asociat în cazul acestor culturi și aceasta rezumă 51,14 milioane de euro. Totalul plăților către sectoarele specifice ajunge astfel la o sumă totală de 934,59 milioane de euro.
În sfârșit, acest standard reglementează noile eco-regimuri, care constituie un element important de sprijin în linie cu ambiția mai mare de protecție a mediului a acestei noi PAC. Eco-regimurile remunerează practicile benefice pentru climă și mediu pe care fermierii le desfășoară în mod voluntar și care depășesc linia de bază a angajamentelor stabilite de condiționalitatea ajutorului. Eco-regimurile totalizează 1.68,49 milioane de euro pe an, și sunt grupate în 2 blocuri: agricultura carbonului și agroecologie. În primul dintre aceste blocuri, puteți include practici extensive de pășunat pe suprafețele de pășune, rotații de culturi și însămânțare directă (pe terenuri agricole) și acoperiri vegetative sau inerte pe culturile lemnoase. În al doilea bloc, cosirea durabilă a pășunilor și a spațiilor de biodiversitate sunt incluse și în pășuni și în restul tipurilor de suprafețe. În toate cazurile, s-au luat în considerare diferențele în agricultură și creșterea animalelor din țara noastră, derivate din diferitele condiții climatice și orografice, atât în proiectarea practicilor, cât și în cantitățile acestora.
Termenul limită pentru trimiterea comentariilor la acest text se termină în continuare august, inclusiv.
Politica agricolă comună
Mai multe informatii Consultarea proiectului decretului regal
Luis Planas: Salutăm aprobarea politică a Planului strategic spaniol pentru PAC (18/11/ 224) Sursa: Guvernul Spaniei – Începe consultarea publică a decretului regal care va reglementa plățile directe și cererea unică anuală de ajutor din noua PAC 151021