#Madrid –
Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid (IRSST) a abordat într-un workshop problema utilizării excesive și inadecvate a noilor tehnologii în societatea actuală și relația acesteia cu deconectarea digitală, un factor cheie pentru bunăstarea psihologică și satisfacție în muncă.
Sub titlul „Sănătate și tehnologie”, Școala de Noi Tehnologii și Tendințe a IRSST a susținut această pregătire care a permis participanților să înțeleagă consecințele utilizării inadecvate a tehnologiilor, învățând în același timp să gestioneze oboseala, stresul și anxietatea. legate de digitalizarea excesivă.
Tania Hernández, expert în inteligență emoțională și management psihosocial și speaker la curs, a subliniat „necesitatea de a deconecta digital și de a folosi instrumente adecvate pentru fiecare individ, deoarece nu toată lumea este afectată în același mod”, precum și importanța „stabilirea unor limite clare între muncă și viața personală, reducerea anxietății și a epuizării, care, la rândul lor, favorizează bunăstarea psihologică și satisfacția în muncă”.
Atelierul a evidențiat, de asemenea, posibila apariție a izolării, oboselii și dezorientării sau chiar a dependențelor ca urmare a conexiunii constante și a dependenței tehnologice, evidențiind factori organizaționali și personali care pot exacerba aceste tulburări, precum munca la distanță și în modelele hibride. Fără a uita acele probleme fizice asociate cu supraexpunerea la tehnologie, în special sindromul vederii computerizate.
Pe scurt, această activitate de formare organizată de Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă a evidențiat semnificația culturii deconectarii, subliniind importanța de a fi conștienți că o schimbare a utilizării digitale este necesară pentru a păstra și îmbunătăți sănătatea lucrătorilor.
Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST analizează relația dintre utilizarea necorespunzătoare a tehnologiilor și deconectarea digitală