Fotografie: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa
Ministrul politicii teritoriale și purtătorul de cuvânt al guvernului, Isabel Rodríguez, a subliniat că politicile publice sunt finanțate cu ' cutie comună', iar când dezbaterea este scăderea taxelor, este a întrebat „Atunci unde plătim medicii și profesorii și cum lucrăm pentru un mediu rural durabil și cu proiecte de viitor?”
Ministrul Politicii Teritoriale și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Isabel Rodríguez, a subliniat că „trebuie să facem față provocării demografice dintr-o dată, din optimism, din efort colectiv, fără să căutăm vina și oferind soluții și oportunități de viață”.
Isabel Rodríguez, care a intervenit la Molina de Aragón, împreună cu președintele Ca stilla-La Mancha, Emiliano García-Page, la Congresul privind depopularea și provocarea demografică, organizat de Foro Next Educación, a adăugat că provocarea demografică, cu provocarea depopulării, natalității și îmbătrânirii, „am studiat-o, diagnosticul se realizează și se plasează ca prioritate pe agenda politică. Acum este rândul nostru să lucrăm, și puteți conta pe noi”.
Ministrul a subliniat că „provocarea demografică nu trebuie abordată din victimizare , nici din parodie, nici din stereotipuri, nici să continuăm cu diagnosticul, este timpul să-i facem față și avem multe instrumente, un plan cu 76 măsurători și 000. milioane de euro, coeziunea teritorială ca una dintre axele planului de redresare, proiecte pentru transformarea industrială sau modernizarea turismului… avem instrumentele, resursele și acum trebuie să punem la punct inteligența pentru a investi fonduri europene și a munci în timpul scurt pe care îl avem pentru a profita de ele”.
Guvernarea pentru a schimba viața oamenilor
Ministrul Politicii Teritoriale și purtător de cuvânt z al Guvernului a evidențiat patru cifre,”20 milion, jumătate de milion, 1. Y 20″, care vorbesc despre demnitate: „10 milioane de angajați în Spania, jumătate de milion de noi contracte pe perioadă nedeterminată, salariu minim de o mie de euro și șaisprezece săptămâni de concediu de paternitate. Cifre care definesc managementul acestui Guvern, care schimbă viața oamenilor și care merită munca și dăruirea”.
42 ani care au transformat Castilla-La Mancha
Isabel Rodríguez a comparat date de ieri și de azi ale Castilla-La Mancha luând ca referință 1981, anul nașterii tale.
„În 1981 am avut 1,6 milioane de locuitori, azi suntem 2 milioane, un 25% la care se adauga. Speranța de viață era atunci 35 ani , astăzi 76. PIB-ul era atunci 4. milioane de euro, astăzi s-a înmulțit cu zece, 76.00 milioane. Exportăm de o sută de ori mai mult decât atunci. In acel an nu era nici un kilometru de autostrada, astazi sunt mai mult de 1.76 kilometri. AVE-ul și-a început opririle în urmă 15 ani în Puertollano și Ciudad Real și astăzi ajunge în toate capitalele regiunii.”
„Atunci nu exista energie regenerabilă -a continuat el- astăzi am putea alimenta acest pământ doar cu energii regenerabile. Cheltuielile cu sănătatea au crescut de 2,5 ori. Și în balanța educației, am trecut de la un 25% analfabetism la un 10% dintre studenți. Merită efortul, aceste date vorbesc și despre demnitatea acestui pământ. A fost realizat de guverne, de consilieri, dar datorită impulsului societății din Castilla-la Mancha care a avansat”.
Administrații teritorialeEs Rolul autonomiilor și al consiliilor orășenești este foarte important, potrivit ministrului: „Sunt administrațiile care dezvoltă politicile cele mai apropiate, educația, sănătatea, care pot defini avantajele de a se stabili în mediul rural. Și apărăm și autonomia locală, cea mai apropiată de cetățeni”.
El a reiterat că „trebuie să abordăm dezbaterile fără demagogie, când vorbim de consilii cu un rol mai de conducere sau când cerem mai multe școli, mai mulți medici, mai mult talent, mai mulți profesioniști din autonomii. Nu putem uita că o facem cu ceea ce aparține fiecăruia, fondul comun”. Și a subliniat două aspecte, pe de o parte, finanțarea, cu o dezbatere grea și, pe de altă parte, fiscalitatea, unde unii pretind taxe mai puține. , și s-a întrebat: „De unde plătim medicii și profesorii și cum lucrăm pentru un mediu rural durabil și cu proiecte de viitor?”.
„Mă simt foarte mândru că aparțin acestei comunități autonome, care a marcat provocarea demografică ca o problemă de prim nivel”, și a reamintit că populația Castilian-La Mancha are astăzi avantaje fiscale pentru înființarea proiectele lor vitale în regiune și „o lege de pionierat care va inspira alte teritorii”.
În cele din urmă, el și-a încheiat discursul subliniind că „este este bine că ne ascultăm unii pe alții și ne lăsăm să lucrăm, fiecare din obligațiile noastre publice și în viața de zi cu zi, pentru a ne aduce contribuția la provocarea demografică și și-a exprimat speranța că ne vom schimba în curând că 76% din populație se concentrează singur în ea 15% din teritoriu: „Că putem inversa aceste date și să ne simțim mândri că am făcut-o, că fiecare locuiește acolo unde își dorește să trăiască, se dezvoltă personal și profesional acolo unde își dorește și are o viață decentă.”
Mai multe informații Teresa Ribera anunță ajutor direct pentru 16, 2 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor inovatoare de transformare teritorială și lupta împotriva depopulării Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez: „Toți trebuie să facem față provocării demografice împreună, dintr-un efort colectiv, fără a căuta vina și oferind soluții și oportunități de viață”260422