#Spania – Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, în cadrul discursului său la Consiliul Informal al Miniștrilor Transporturilor din Uniunea Europeană.

Distribuie pe În cadrul ședinței, organizată la solicitarea Guvernului Spaniei, ministrul a apărat instituirea unor mecanisme de monitorizare a efectelor Directivei implementate la 1 ianuarie, având în vedere impactul pe care l-ar putea avea asupra transportului maritim și activității porturilor europene. De asemenea, a prezentat omologilor săi europeni o declarație prin care să solicite activarea unei serii de măsuri menite să monitorizeze posibilele consecințe ale extinderii sistemului de drepturi de emisii, precum, de exemplu, deviuni de rute.

Astfel, ministrul a exprimat că există riscuri „relocarea emisiilor de dioxid de carbon, pierderea competitivității portuare și a controlului asupra suveranității comerciale a UE, din cauza deturnării traficului maritim către porturile învecinate non-europene pentru a evita costurile ETS”.

La întâlnire au participat 17 țări membre ale Uniunii Europene: Spania, Cipru, Finlanda, Malta, Italia, Croația, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Franța, Portugalia, Suedia, România, Slovenia, Țările de Jos și Grecia.

propunere spaniolăDeclarația prezentată de ministru ridică necesitatea extinderii sferei de aplicare a mecanismului de revizuire prevăzut de Directivă, monitorizându-se nu doar perturbările în trafic, ci și probabilitățile de deturnare a traficului, pe lângă activarea măsurilor preventive atunci când există o amenințare iminentă de schimbări.Traseu.

În acest fel, textul cuprinde cererile și preocupările exprimate atât de țările din zona mediteraneană, cât și de sectorul portuar însuși și, printre altele, cuprinde:

O evaluare a riscurilor în mecanismul de monitorizare pentru a putea anticipa eventualele abateri ale traseului.Îndemnați Comisia să înceapă să elaboreze măsuri care să fie aplicate în cazul abaterilor de rută, cu scopul de a transmite un semnal către piață.Stabilirea unei rețele de puncte focale naționale pentru a face schimb de informații cu privire la analiza și monitorizarea la nivel național a aplicării directivei în sectorul maritim, pentru a împărtăși în mod regulat aceste informații cu Comisia Europeană.Întâlnirea a avut loc în cadrul Consiliului informal al miniștrilor transporturilor din Uniunea Europeană, care a avut loc la Bruxelles între ieri, miercuri și astăzi, joi, 4 aprilie.

Ministrul a vorbit dimineața la ultima ședință a consiliului, în care a evidențiat rolul cheie al cofinanțării europene, prin mecanismul CEF de promovare a construcției de infrastructuri cu valoare adăugată europeană, precum conexiunile feroviare transfrontaliere cu Franța și Portugalia, legăturile feroviare sau promovarea celor două coridoare care traversează Spania, Mediterana și Atlanticul.

Mai mult, el a reamintit că unul dintre principalele obiective ale Guvernului este creșterea rezistenței infrastructurii, inclusiv dezvoltarea unui plan de adaptare la schimbările climatice.

Mai multe stiri Óscar Puente se întâlnește cu ministrul francez al transporturilor pentru a aborda problemele… Óscar Puente solicită țărilor UE să își îndeplinească angajamentele de a finaliza… Óscar Puente își ratifică angajamentul de a promova bicicleta și va arăta… Etichete: Transport UE Durabilitate Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente promovează măsuri de monitorizare a impactului comerțului cu emisii asupra transportului maritim