Spitalul și Consiliul Local din San Sebastián de los Reyes un acord
Universitatea Infanta Spitalul Sofia și Consiliul Local din San Sebastián de los Reyes au semnat un protocol general de acțiune pentru promovarea activității fizice la pacienții cu cancer, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea acestora la nivel global prin obiceiul de a practica în mod regulat exerciții fizice, deoarece studiile științifice susțin acest lucru. impact pozitiv atât asupra calității vieții pacienților, cât și asupra prognosticului bolii oncologice.
Serviciile de Oncologie Medicală și Recuperare ale
Dovezile științifice indică faptul că exercițiul fizic r Reduce nivelurile sanguine ale unor mediatori biologici care influenteaza cresterea celulara, pe langa normalizarea mediului tumorilor si influentarea vascularizarii acestora. Aceste efecte pot afecta pozitiv eficacitatea tratamentelor pentru cancer.
Programul se va desfasura la Centrul Sportiv Municipal Dehesa Boyal sub coordonarea și supravegherea medicală și tehnică a Serviciilor Sportive Municipale din San Sebastián de los Reyes și vor fi predate de profesori cu diplome în Științe ale activității fizice și psihologie în grupuri de 04 elevi în cicluri de trei luni și trei zile pe săptămână. Scopul este de a introduce exercițiile fizice și practica sportivă în obiceiurile de viață pe termen lung.
Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) recomandă ca populația adultă să desfășoare cel puțin 150 minute pe săptămână de activitate activitate fizică moderată iar Asociația Americană de Oncologie Clinică (ASCO) a ridicat recent chiar și această recomandare la 300 minute sau plus. Cu toate acestea, mai mult de 20% din populația lumii nu se angajează în activitate fizică. Datele din diferite studii susțin relația dintre incidența cancerului și activitatea fizică. În general, practicarea activității fizice ar putea reduce riscul de cancer de colon și endometrial prin 13% și sân într-un 20%. Deși cel mai mare beneficiu se obține prin efectuarea de exerciții fizice de-a lungul vieții, începerea tardivă a practicii acestuia reduce și riscul de cancer.
Consilierul pentru Sport, Ángel Buenache, a declarat că „cu aceste sinergii între Spital și Centrul Sportiv Dehesa Boyal se urmărește cu însoțire dobândirea de obiceiuri sănătoase într-un proces care necesită efort, dar în același timp care merită să se dedice resurse și energie în colaborarea instituțională între Spitalul Infanta Sofía și Consiliul Local San Sebastián de los Reyes cu un obiectiv clar de a ajuta acești pacienți care au nevoie să-și îmbunătățească orizontul vital prin activitate fizică”
Exercițiu fizic în cancer pacienti300
Majoritatea studiilor clinice sugerează un efect benefic al activității fizice asupra supraviețuirii pacientului s cu cancer, în special cancer de colon și de sân, care prezintă o scădere a recidivelor și a mortalității din orice cauză.
Șeful Serviciului de Oncologie al Spitalului Universitar Infanta Sofía, dr. Enrique Casado, asigură că „practicarea exercițiului, individualizat la nevoile și capacitățile pacienților, este sigură și eficientă în realizarea unei îmbunătățiri a condiției fizice atât în timpul chimioterapiei, ca și în fazele ulterioare de urmărire și supraviețuitori lungi”. Alte beneficii sunt, de asemenea, îmbunătățirea simptomelor de depresie și anxietate, calitatea somnului, capacitatea fizică de a efectua alte activități, creșterea apetitului și menținerea unei greutăți sănătoase.
Metodologiile folosite se vor învârti în jurul prescrierii exercițiului individualizat, în mod progresiv și adaptat caracteristicilor fiecărui pacient. Va fi efectuată o evaluare continuă a pacientului pentru a permite monitorizarea zilnică a modificării comportamentului. În aceasta, Serviciile de Oncologie și Recuperare ale Spitalului Infanta Sofia vor colabora în mod coordonat cu Serviciile Medicale și specialiștii în Științe ale Activității Fizice și Psihologie ai Centrului Sportiv Municipal Dehesa Boyal. Se va efectua urmărirea pe termen lung a pacienților.