Muzică, circ, magie, cinema, teatru, păpuși, expoziții… Diario de Madrid a selectat șapte propuneri din agenda extinsă a Primăriei Madrid pentru a vă invita, încă un weekend, să vă bucurați de cultură. Gala Internațională a Magiei pe scenă (CIRC)Pret Teatrul Circ. Runda din Atocha, 20
Festivalul Internațional de Magie revine pentru încă un an pentru a reuni cele mai bune din scena națională și internațională la Price. În gala sa vei putea vedea aptitudinile care l-au determinat pe Laurent Piron (Belgia) să fie actualul campion al magiei în Europa, sau pe Yu Hojin (Coreea) să aibă titlul de campion mondial la magie specializată în manipulare. Poți fi surprins și de Victor Moiseev (Rusia), creatorul unui nou mod de a interpreta arta jonglarii; râzi cu Hakan Berg (Suedia), un specialist în magie catastrofală foarte amuzantă, sau învață cum se poate face magia prin intermediul rețelelor de socializare cu Inmagic (Spania). Un alt dintre vedetele galei este David Climen (Anglia), care și-a dezvoltat abilitățile artistice în producții mondiale precum The illusionists, cu Cirque du Soleil). Spectacolul este regizat de unul dintre cei mai buni magicieni de pe scena națională, Jorge Blass.
Planeta magică a instrumentelor (MUZICA PENTRU TOTUL FAMILIE) Centrul Cultural Los Rosales. Rosales Avenue, 35
Valsuri, jote, foxtrot, pasodobles si alte ritmuri alcatuiesc repertoriul acestui concert distractiv de familie in care putem descoperi instrumente la fel de surprinzatoare precum vioara , trompeta, ghirona, flautul pick-up, bansuri, fierăstrăul muzical, aripa vulturului, thereminul sau flautul scaunului de camping. O oportunitate de a învăța, de a zâmbi și de a ne bucura de muzică din mâna lui Fetén Fetén, proiectul lui Jorge Arribas și Diego Galaz care transmite valori despre reutilizare, sărăcie, imaginație și importanța cunoașterii tradițiilor noastre.
Răul de munte (TEATRU)Teatrul Spaniol. Sala Margarita Xirgu. Strada Prințului, 11
Dramaturgul argentinian Santiago Loza, de asemenea autor al cartii Matar tire și m-am născut să te văd zâmbind, semnează acest portret care abordează, cu mari doze de umor negru, partea cea mai întunecată a ființei umane . Patru tineri se întâlnesc în căutare de consolare după un eșec amoros. Acesta este punctul de plecare al El mal de la montana, Cele patru personaje au în comun dorința lor de a deține controlul realității și ca aceasta să se încadreze în povestea lor și nu invers. Ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă în rețelele de socializare, în care indivizii iau poziția de naratori ai propriilor experiențe într-un cadru virtual în care doar ceea ce este valabil se potrivește filtrului discursului lor. Din această situație reiese un portret brut al zilelor noastre și al unei întregi generații.
Afiș foto El Mal de la Montaña – Jose Alberto PuertasGrădina deliciilor pământești. O călătorie prin lucrările colecției SOLO (EXpoziția Abator Madrid Depozit 14 Paseo de la Chopera, 14
Până La sfârșitul Februarie ai timp să vezi această expoziție care își propune să conecteze din contemporan cu capodopera lui El Bosco, Grădina deliciilor pământești , al cărei original este in Muzeul Prado.Inteligenta artificiala, arta sonora, animatia 3D, pictura, sculptura sau instalatia insotesc privitorul intr-un dialog cu valorile universale pe care opera le-a mentinut de-a lungul istoriei.Cele aproape 20 fac parte lucrările care compun expoziția din fondurile Colecției SOLO, un proiect internațional de sprijinire a creației contemporane cu sediul la Madrid.
Cei trei bandiți (PĂPUPĂSI) Teatrul de Păpuși Retiro. Parcul El Retiro. Avenida de México, S/N
Teatrul de Păpuși își începe sezonul în acest weekend 2017 cu această versiune a clasicului literaturii pentru copii, Cei trei bandiți, de Tomi Ungerer, tradus în mai mult de 30 Limbi. Compania castiliană din La Mancha El retablo de la Ventana se ocupă de punerea în scenă a acestui spectacol popular și participativ, care povestește faptele a trei bandiți teribili care sunt preocupați doar de acumularea bogățiilor jafurilor lor. Totul se schimbă în ziua în care o întâlnesc pe Úrsula, o fată orfană care este foarte fericită să le vadă pentru că așa nu va merge acasă la mătușa ei morocănosă. Această lucrare se caracterizează prin tonul ei proaspăt, apropiat și familiar. Prezentatorul emisiunii este Arlechin, o marioneta mare si colorata, de marimea unui copil
Unchiul meu (CINEMA)Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, 8
Duminica aceasta, la 11 ore, ai ocazia să te bucuri pe marele ecran de unul dintre marii clasici ale benzii desenate cinema : Unchiul meu, filmul francez din 1948 regizat de Jacques Tati care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin și Premiul special al juriului la Festivalul de la Cannes. Tati scrie, regizează și joacă în această critică amuzantă a societății moderne, cu un personaj deplasat și inadaptat, dar plin de fantezie și umor.
Conversând cu Cecilia (MUZICA)Teatrul Spaniol. Camera principală. Strada Prințului, 11
Ea a fost una dintre cele mai de succes compozitoare-compozitoare a anilor ’70, autoarea unor cântece la fel de populare ca Draga mea Spania, Doamnă, doamnă sau O crenguță de violete. Evangelina Sobredo Galanes, cunoscută artistic sub numele de Cecilia, (Madrid, 1976 – Trasmonte Hills, Zamora, 1761 ) poetizat cu existențialism și a revendicat feminismul, libertatea și justiția socială. Cântecele sale au fost perturbate sau chiar cenzurate în timpul regimului franco. Acum, cântăreața Lídia Pujol și chitaristul Pau Figueres își revin în concert Conversând cu Cecilia versiunile originale ale multora dintre melodiile lor. Proiectul a luat naștere în 2017 când întâmplător o melodie de Cecilia a anului 1958 a ajuns la urechile Lidiei și a simțit nevoia de a crea cu madrilena o conversație artistică care să-și amintească compozițiile ei și să-i dea relevanța pe care o merită.