Agenția de Stat de Meteorologie (AEMET) a comunicat duminică trecută 10, începutul unui val de căldură în Peninsulă, care va duce la o creștere treptată și progresivă a temperaturilor, până joia viitoare 14 Cel puțin iulie. Este foarte probabil ca între azi marți 12 și joia viitoare 14 Iulie este perioada de vârf a acestui episod de val de căldură.
Intensitatea zilelor fierbinți obligă corpul uman să faceți un efort de adaptare pentru a menține temperatura normală a corpului. Căldura excesivă ne poate altera funcțiile vitale atunci când organismul nu este în măsură să compenseze variațiile temperaturii corpului și poate cauza probleme precum insolația sau insolația sau chiar agrava patologiile existente.
. ) Ministerul Sănătății menține Planul național de acțiuni preventive împotriva efectelor excesului de temperatură asupra sănătății, prin care se furnizează informații diferiților agenți implicați în Plan în scopul prevenirii și reducerii efectelor negative ale căldurii asupra sănătății, în special în cele mai vulnerabile grupuri precum bătrânii, gravidele, minorii și persoanele cu boli cronice, precum și la persoanele care lucrează sau fac eforturi în aer liber. minimizați daunele asupra sănătății cauzate de temperaturile excesive, Ministerul Sănătății insistă asupra unui decalog de recomandări general:
1. Bea apa si lichide des, chiar daca nu iti este sete si indiferent de activitatea fizica pe care o faci.
2. Evitați băuturile cu cofeină, alcool sau foarte zaharoase, deoarece pot favoriza deshidratarea.
3. Deși oricine se poate confrunta cu o problemă legată de căldură, acordați o atenție deosebită: sugarilor și copiilor mici, mamelor însărcinate sau care alăptează, precum și vârstnicilor sau persoanelor cu afecțiuni care pot fi agravate de căldură (cum ar fi boli de inimă, boli de rinichi, diabet). , hipertensiune arterială, obezitate, cancer, patologii care împiedică mobilitatea, demența și alte boli psihice, precum și abuzul de droguri sau alcool).
4. Stați cât mai mult posibil în locuri răcoroase, umbrite sau încălzite și împrospătați-vă ori de câte ori aveți nevoie.
5. Încercați să reduceți activitatea fizică și să evitați sporturile în aer liber în mijlocul zilei.
6. Purtați haine ușoare, largi, care permit transpirația.
7. Nu lăsați niciodată pe nimeni într-un vehicul închis și parcat (în special minori, vârstnici sau bolnavi cronici).
8. Consultați medicul dumneavoastră dacă aveți simptome care durează mai mult de o oră și care pot fi legate de temperaturile ridicate.9. Păstrați medicamentele într-un loc răcoros; căldura îi poate modifica compoziția și efectele.
10. Consumați mese ușoare pentru a ajuta la refacerea sărurilor pierdute prin transpirație (salate, fructe, legume, sucuri etc.)
Toate informațiile legate de Planul național, precum si informatii despre nivelurile de risc pot fi gasite pe site-ul Ministerului Sanatatii.
In plus, un Serviciu de Abonament pentru Temperaturi si Nivele de Risc Gratuite, prin pe care le puteți primi un email și/sau SMS cu informații zilnice despre temperaturi și nivelul de risc al acelor provincii care vă interesează prin acest link.
Măsuri preventive împotriva temperaturilor ridicate.
Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea reamintește măsuri de prevenire în caz de temperaturi ridicate