Casele de schimb valutar nu mai au voie să afişeze pe panourile de la stradă altceva în afara cursului de vânzare-cumpărare, respectiv un panou unic, cu trei coloane distincte: o coloană care să afişeze principalele valute într-o ordine bine stabilită prin acest ordin, cursul de cumpărare şi cursul de vânzare. Orice altă informaţie este strict interzisă. Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor prevede că firmele de schimb valutar trebuie să informeze clienţii în mod corect şi foarte clar asupra cursurilor practicate. Afişajul din exterior trebuie să prezinte cursul într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului.
Înainte de schimbul propriu-zis, clientul va primi un formular de acceptare a tranzacţiei. Formularul este standardizat şi trebuie să conţină informaţii legate de: valoarea care se tranzacţionează, valoarea cursului de schimb valutar, precum şi suma totală de tranzacţionare.
Măsurile de schimbare a legislaţiei privind funcţionarea caselor de schimb valutar vin ca urmare a numeroaselor plângeri ale cetăţenilor care au fost păcăliţi deseori în ultimele două decenii prin afişarea în cel mai vizibil loc de pe panou a unui curs care, de fapt, era valabil pentru cecuri de călătorie şi nu pentru bancnote sau a anunţurilor care precizau că respectiva casă de schimb nu percepe comision, când de fapt acesta era trecut pe buletinul de schimb. Diferenţele de curs între afişajul exterior şi sumele încasate în realitate la ghişeu puteau fi de până la 80 de bani pe unitate monetară străină.