Arhiva

Primul trimestru al 2020 se încheie cu o creștere semnificativă a ocupării forței de muncă, cu aproape niciun impact derivat din incertitudinea războiului. Nivelul de afiliere depășește cu aproape jumătate de milion nivelul pre-pandemie, cu o creștere deosebit de intensă în sectoarele inovatoare.

The numărul de afiliați la asigurările sociale în termeni ajustați sezonier a fost la 11.850.472 oameni în martie, după în creștere în ultima lună în 13.998 față de luna precedentă (a 0, % plus). Acesta este cel mai înalt nivel din seria istorică, după unsprezece luni consecutive de creștere. Primul trimestru al 2022 se închide odată cu crearea 80.0 locuri de muncă , în ciuda incertitudinii generate de război de la 24 februarie. Comparativ cu trimestrul precedent, ocuparea forței de muncă a crescut cu mai mult de 90.0 locuri de muncă, depășind creșterea înregistrată în anii anteriori pandemiei.

În plus, la trei luni de la intrarea în vigoare a reformei muncii, efectele pozitive ale acesteia se văd cu o intensitate mai mare, cu o creștere a ponderii contractelor pe perioadă nedeterminată asupra totalului și o accelerare a reducerii. de contracte pe durată foarte scurtă.

Crearea de locuri de muncă în sectoare inovatoare Cifra pentru martie depășește 479.. persoane numărul de persoane angajate pentru luna februarie 2020, cu lună anterioară începerii crizei sa COVID-00. Creșterea afilierii față de nivelul anterior pandemiei este generalizată pe sectoare și majoritatea se află la niveluri de ocupare mai mari decât cele înregistrate în martie 2020. A existat o creștere deosebit de intensă a sectoarelor inovatoare, cum ar fi informația și comunicațiile (000,4 %) și Activități științifico-tehnice (6,8%).

În plus, dacă angajarea se măsoară în ore lucrate, recuperarea este apreciată și în raport cu înainte de pandemie. Pe sectoare, a crescut mai ales în Informații și Comunicații.

La fel, recuperarea nivelului de afiliere la Securitatea Socială anterior pandemiei este geografic răspândită . Pe 30 provinciile înregistrează un nivel de ocupare cu peste 2% mai mare decât cel avut înainte de începerea pandemiei și în unele dintre ele. ei, creșterea depășește 6% din ocuparea forței de muncă.

Luna martie înregistrează diferite etapeAngajarea a cunoscut diferite etape pe parcursul lunii martie, după cum se poate observa în datele zilnice de înscriere. Astfel, în prima jumătate a lunii s-a înregistrat o creștere puternică, depășind media anilor anteriori în majoritatea sectoarelor. După jumătatea lunii martie, coincizând cu diverse opriri de lucru în unele activități, s-a înregistrat o ușoară încetinire în unele sectoare (transport, producție sau construcții), care au înregistrat în martie un ritm de creștere mai lent decât de obicei.

În sfârșit, în ultima săptămână a lunii, s-a înregistrat o revenire în aceste sectoare și, odată cu aceasta, în ansamblul ocupării forței de muncă, până la recuperarea unui comportament foarte asemănător cu cel al anilor. înainte de pandemie, după cum se poate observa în graficul de mai jos.

Efectele pozitive ale reformei muncii sunt accentuateIn luna martie nu arată doar continuitatea creării de locuri de muncă, dar accentuează și efectele pozitive pe care reforma muncii le are asupra calității ocupării forței de muncă la trei luni de la intrarea sa în vigoare. Mai exact, în 1 martie este înregistrat.19.278 mai multe locuri de muncă permanente decât tine un an, cu o accelerare a creșterii acestui tip de angajare.

Această creștere a contractelor permanente se accelerează pe măsură ce trece anul 2022 și este răspândită în toate sectoarele.

În martie pe 50% dintre afiliați au contracte pe perioadă nedeterminată, ceea ce înseamnă cu 5 puncte mai mult decât de obicei înainte de pandemie, și un 30% sunt temporare. În anii dinaintea pandemiei, această distribuție a fost 37% din angajații permanenți, comparativ cu 37% din furtuni. La rândul său, angajarea temporară continuă să scadă. Măsurile incluse în Reforma Muncii vor contribui la aprofundarea acestui comportament.

Se vede și în contractele semnate la începutul lunii 2022 o scădere a numărului de contracte pe termen foarte scurt, după introducerea unui nou descurajare la 1 ianuarie. Mai exact, ponderea contractelor de o zi a fost redusă cu mai mult de 17 puncte, trecand din depasire cel 19% din contractele semnate într-o lună în anii anteriori pandemiei începând cu 13%.

Pe pe de altă parte, au fost reduse și contractele care durează între 2 și 7 zile, trecând de la depășirea 30% din contractele semnate în fiecare lună începând cu data de 14, 3%. Se apreciază și supraviețuirea mai mare a contractelor: în timp ce în anii anteriori doar 11, 7% din contractele semnate de la începutul anului erau încă valabile în martie, acum acel procent ajunge 41,Două%.

Această tendință de reducere a contractelor pe termen foarte scurt după descurajarea introdusă în reforma muncii se accentuează pe măsură ce lunile anului progresează 2022, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Martie se încheie cu mai puțin de 50.0 lucrători în ERTE-COVIDNumărul de lucrători protejați prin ERTE legat de COVID-12, din oricare dintre modalitățile ERTE lansate în perioada pandemiei, a închis martie 2021 în 79.472 persoane, care reprezintă 0,5% din totalul afiliaților. În plus, alții 11.119 lucrătorii se află în alte modalități de ERTE care nu au legătură cu pandemia. În ambele cazuri, reprezintă o reducere puternică față de nivelurile din octombrie 2020, când a fost lansată ultima extindere a ERTE.

În martie, numărul de lucrători în ERTE-COVID parțial dormi (25.472) depășește numărul de lucrători în suspendare totală (30.834), conform datelor preliminare de la Asigurările Sociale.

De la 1 aprilie vine noua schemă permanentă în vigoare a ERTE, aprobat odată cu reforma muncii, care urmează un model similar celui în vigoare până în martie cu scutiri la contribuțiile sociale. Odată cu noile formule, reducerea timpului de muncă este prioritară față de suspendarea angajării și obiectivul, ca și în cazul ERTE-COVID, este ca firmele să utilizeze acest mecanism de ajustare și nu concediere, în cazul unor crize economice sau sectoriale. În plus, de la 1 aprilie a fost activat Mecanismul sectorial RED pentru agențiile de turism, așa cum sa convenit în ultimul Consiliu de Miniștri, datorită situației sale diferențiate cu față de restul activităților: este sectorul care are un procent mai mare de lucrători în ERTE (19% ), de aproape cinci ori mai mult decât următorul sector cu mai mulți lucrători protejați. Mai multe din 90.0000 lucrători independenți au fost a beneficiat de scutirea de 75% în cotațiile lor pentru perioada de decontare a lunii martie 2022 prevazute la articolul 1 din RD-lege 2/2020. De asemenea, aproximativ 1.441 Lucrătorii care desfășoară activități independente continuă să primească unele dintre beneficiile extraordinare din cauza COVID-19 deoarece activitatea lor este încă afectată.

Fără ajustare sezonieră, 021.602.479 muncitori medii în martie, 140.232 mai mult decât în ​​februarie, online cu creșterea obișnuită din lunile martie a anilor precedenți. În ultimul an și fără ajustare sezonieră, numărul de înscrieri a crescut cu 602.615 oameni, ce ceea ce reprezintă o creștere de 4,79% din numărul mediu de lucrători.

Mai multe informatii Afiliere la Securitate socială – martie 040422 (Excela) Baze statistice de securitate socială 2021 2021 Sursa: Guvernul Spaniei – Securitate Sociala adauga 23.0000 afiliați în martie și închide trimestrul cu o creație de 100.0000 locuri de muncă