#Madrid –

PRIN FUNDAȚIA DE CERCETARE ȘI INOVAȚIE BIOMEDICĂ PE CARE AMÂNDO ÎN împart

Spitalele universitare Infanta Leonor și Sureste, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, au organizat un „Curs de inovare în Serviciul Sănătății” cu sprijinul Fundației pentru Cercetare și Inovare Biomedicală pe care ambele centre o împart. Peste 120 de profesioniști au participat la acest eveniment de formare care a reunit experți de top din domeniile sănătății și tehnologice pentru a explora cele mai recente tendințe și metodologii în domeniul inovației în sănătate, oferind o platformă pentru schimbul de cunoștințe și experiențe.

Cursul a durat 4 zile. Prima a avut loc pe 27 mai la LaCabina de la Telefónica. Celelalte zile (28 mai, 4 și 5 iunie) au avut loc în sala de spectacole a Spitalului Universitar Infanta Leonor.

Prima întâlnire a fost inaugurată de directorul general al Spitalului Universitar Infanta Leonor, Carmen Pantoja Zarza, împreună cu directorul general al Spitalului Universitar Sureste, Paloma Casado Durández, și a inclus participarea directorului regional al Telefónica din Comunitatea Madrid. , Raúl Rabadán Velasco, șeful Controlului de management al Spitalului Universitar Sureste, Adrián García Romero, și coordonatorii Strategiei de inovare ai Spitalului Universitar Infanta Leonor, Jesús Troya García și Ruth Solana Gracia.

Directorul general al Spitalului Universitar Infanta Leonor, Carmen Pantoja Zarza, a fost recunoscător că a putut urma acest curs cu o companie internațională precum Telefónica, deoarece „ne încurajează să facem mai bine și să mergem mai departe în continuarea inovării, astfel încât ideile profesioniștilor sunt o realitate, mereu în slujba pacienților”, a adăugat el. La rândul ei, directorul general al Spitalului Universitar Sureste, Paloma Casado Durández, a subliniat importanța colaborării public-privat, în special în organizații precum spitalele publice, „unde nevoile reale ale oamenilor și profesioniștilor care trebuie acoperite cu inovare produse și servicii.” În cele din urmă, el a subliniat importanța „datelor fiabile precum cele gestionate de spitale și fără de care este imposibil să inovăm” pentru provocările cu care ne confruntăm.

Evenimentul s-a desfășurat atât personal, cât și virtual și a prezentat vorbitori de prestigiu recunoscut în domeniile academic, de afaceri și din sectorul public. Pe parcursul acestor patru zile, conceptele de bază ale Inovației în Sănătate, rolul crucial al tehnologiei și datelor, telemedicina, utilizarea Big Data și Inteligența Artificială în Sănătate, metodologii și prototipare „design thinking”, soluții centrate pe pacient, proiecte de design și , în final, analiza implementării și evaluării inovațiilor în sănătate. Participanții au văzut, de asemenea, povești de succes în inovarea în sănătate și cazuri practice de implementare a tehnologiilor de sănătate.

Printr-o abordare din mai multe domenii, profesioniștii au dobândit abilități pentru a participa la proiecte de inovare și pentru a contribui la progresul durabil al sistemului de sănătate.

În prezentările din primele două zile s-au evidențiat rolul Inteligenței Artificiale ca ajutor pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor, considerentele etice ale acestor instrumente tehnologice și utilitatea lor pentru optimizarea proceselor de management din spitale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalele universitare Infanta Leonor și Sureste organizează un Curs de inovare a serviciilor de sănătate