#Madrid –
RĂSPUNDEȘTE NEVOIILE NUTRIȚIONALE ALE BEBELOR PREMATURI
Specialiștii Băncii Regionale de Lapte Matern a Spitalului Universitar 12 de Octubre vor să încurajeze donarea de lapte matern în rândul femeilor care au fost mame în ultimele săptămâni, pentru a acoperi cerințele nutriționale ale nou-născuților foarte prematuri sau bolnavi internați când propria mamă nu este. Are suficient lapte pentru dezvoltarea sa corectă. Din ianuarie 2019, oferă un serviciu de colectare la domiciliu, oferit gratuit de Fundația Ronald McDonald, pentru a facilita donarea și a împiedica donatorul să călătorească săptămânal sau bisăptămânal pentru a livra laptele.
Banca de Lapte a Spitalului 12 de Octubre, integrată în Serviciul de Neonatologie, promovează și sprijină alăptarea încă de la naștere și trebuie să crească numărul de donatori pentru a face față perioadei de vară. Laptele matern este considerat cel mai bun medicament pe care nou-născuții prematuri sau bolnavi le pot primi, deoarece s-a demonstrat că protejează și îmbunătățește evoluția bebelușilor și reduce posibilele complicații intestinale și respiratorii, printre alte boli.
Este un act de generozitate, voluntar și altruist, iar datorită acestui gest, anul trecut, 365 de femei au donat 2.226 de litri de lapte care au fost distribuiți la 767 de beneficiari în spitale din Pace, Clinica San Carlos, Poarta de Fier-Majadahonda, severo ochoa, Prințul Asturiei, alcorcon, Getafe iar chiar pe 12 octombrie.
Pentru a fi donator de lapte trebuie sa fi trecut cel putin doua-trei saptamani de la nastere si este necesar sa ai alaptarea bine stabilita a propriului copil. În plus, mama trebuie să fie familiarizată cu procesul de extracție a laptelui și să fie o persoană sănătoasă, cu un stil de viață sănătos, inclusiv cu absența consumului de substanțe toxice.
FUNCȚIONAREA BĂNCII DE LAPTE
El Banca regională de lapte matern al Spitalul 12 octombrie colectează, prelucrează, conservă și distribuie laptele donat. În fiecare zi selectează cantitatea de lapte care este distribuită în rândul bebelușilor admiși să sufere un proces de pasteurizare, care constă în încălzirea laptelui la 62,5 grade și răcire rapidă sau prin procesare la temperaturi ridicate și timpi scurti. În continuare, se efectuează un control de calitate pentru a verifica dacă rămâne steril și sticlele sunt umplute în cantități diferite în funcție de nevoile copiilor.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre încurajează femeile care au născut să fie donatoare de lapte să-și mărească rezervele pentru vară