Se remarcă integrarea tehnologică completă a dotărilor
Spitalul Universitar General Gregorio Marañón a fost selectat drept câștigător al Premiilor CIO 100 pentru cel mai bun proiect de inteligență artificială din 2022. Acest premiu a evidențiat integrarea tehnologică completă a noului său Centru Chirurgical care, datorită fluxurilor de date interconectate și aplicării inteligenței artificiale și a „învățării automate”, a reușit să optimizeze managementul instalațiilor și resurselor sale. Noile dotări au avut o investiție de 26,7 milioane de euro pentru construcția lor și 32 de milioane pentru echipamentele lor, cu o clădire de 16.000 de metri pătrați și șase etaje care reunește într-un singur loc majoritatea sălilor de operație și unităților de resuscitare din spital, unde peste 1.000 de profesioniști vor efectua aproape 20.000 de intervenții pe an.
Noul Centru Chirurgical al Spitalului Gregorio Marañón include tehnologie de ultimă generație pentru specialități precum Chirurgie Cardiacă, Chirurgie Vasculară, Neurochirurgie, Chirurgie Maxilo-Facială, Traumatologie și Otorinolaringologie, precum și un robot de ultimă generație pentru Urologie și Chirurgie generala. Toate sălile de operație vor fi integrate digital, permițând accesul la istoricul clinic complet al pacientului și vizualizarea simultană a tuturor imaginilor în timp real, printr-o infrastructură de comunicații care are peste 2.300 de puncte de rețea cu fir și 120 de puncte de rețea wireless.
Date pentru îmbunătățirea proceselor
Datorită unei soluții bazate pe inteligență artificială și învățare automată Condus de Filiala Sisteme Informaționale a Spitalului Gregorio Marañón, un Centru de Control prelucrează toate informațiile disponibile în timp real și este capabil să efectueze simulări și analize predictive, procesele de luare a deciziilor în planificarea și organizarea chirurgicală au fost îmbunătățite, eficientizarea timpilor de serviciu, anticiparea posibilelor blocaje și permiterea unei mai bune utilizări a resurselor disponibile. Acestea sunt aspecte pe care juriul acestor premii organizate de IDC și Foundry le-a pus în valoare.
În plus, sălile de operație au ecrane tactile pentru a accesa online toate aceste informații, iar profesioniștii au o aplicație mobilă în care pot coordona transferul pacienților, procedurile, curățarea camerei, printre altele. S-a lucrat și la trasabilitatea tuturor echipamentelor de sterilizare și a probelor de material și anatomie patologică.
Managerul interimar al Spitalului Gregorio Marañón, Sonia García de San José, subliniază că „cheia succesului este să ne gândim că am vrut să transformăm întregul proces de îngrijire și nu doar să avem un centru chirurgical ca cel pe care îl aveam deja, ci cu tehnologie nouă. . Pe baza asta, am văzut ce tehnologie urma să ne ajute să transformăm întregul proces, din momentul în care un pacient este indicat pentru operație și până când merge la o unitate de spitalizare. Cred că aceasta este cheia succesului, un proiect global”.
La rândul său, directorul adjunct al Sistemelor Informaționale la acest spital public din Madrid, Manuel Pérez Vallina, explică că „procesele de transformare digitală schimbă totul pentru că merg direct la ceea ce este cheia, care este organizația”. despre ce este vorba este îmbunătățirea proceselor. În cazul nostru, suntem un spital public, prin urmare, pentru a ne îmbunătăți serviciile pentru cetățeni și pentru cei care vin și pleacă la spitalul nostru ca pacienți și lucrăm cu organizația, lucrând la transformarea proceselor organizaționale prin tehnologie. realizează cu adevărat provocări inovatoare, cum reușești să ai o organizație ghidată de date și care avansează în furnizarea serviciilor pe care trebuie să le furnizăm”, conchide el.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Gregorio Marañón, premiat pentru cel mai bun proiect de inteligență digitală pentru centrul său chirurgical