La XXIV-a întâlnire de chirurgie, care a avut experți internaționali
Serviciul Chirurgie la Príncipe Spitalul Universitar de Asturias din Alcalá de Henares a analizat noi tehnologii precum robotica în cadrul celei de-a XXIV-a întâlniri de chirurgie hepatobiliopancreatică, desfășurată la acest centru de sănătate publică din Madrid sub titlul „Avansuri în chirurgia hepatică” și care a inclus experți internaționali care au împărtășit cunoștințe diferite. și experiențe.
Directorul general al Spitalul Universitar Principe de A sturias, Dra. Mª Dolores Rubio y Lleonart, s-a remarcat în cadrul inaugurarii întâlnirii – desfășurată la 19 Mai în format digital- importanța chirurgiei minim invazive și necesitatea unei actualizări multidisciplinare în domeniul chirurgiei hepatice .
Avansuri în chirurgia ficatului
Prima prezentare, de Dr. Fernando Burdio ( Hospital del Mar de Barcelona), a discutat despre laparoscopia avansată în chirurgia ficatului, demonstrând posibilitatea de a efectua proceduri complexe printr-o abordare minim invazivă cu siguranță pentru pacient și cu avantajele recuperării rapide și spitalizării mai scurte.
Dr. Esteban Cugat, de la Spitalul Germans Trials i Pujol tot din Barcelona, a arătat în cadrul prezentării sale că chirurgia robotică este un instrument care reușește să îmbunătățească și mai mult rezultatele obținute în chirurgia laparoscopică. În domeniul chirurgiei hepatice, permite efectuarea de rezecții hepatice cu pierderi minime de sânge și o rată mai mică a complicațiilor datorită preciziei robotului. Cu toate acestea, este încă o tehnologie cu costuri ridicate, care nu este la îndemâna tuturor spitalelor și care necesită multă pregătire pentru utilizarea ei.
În cea de-a treia prezentare, această XXIV Întâlnire a avut colaborarea Dr. Matteo Barabino, de la Spitalul San Pablo din Milano, care a vorbit despre utilizarea verdelui de indocianină în detectarea intraoperatorie a metastazelor hepatice. Verdele de indocianină este un colorant fluorescent cu multiple utilizări în medicină. În chirurgia hepatică, utilitatea sa este marcată de posibilitatea de a depista leziuni metastatice hepatice în timpul intervenției chirurgicale care nu au fost vizualizate în studiile anterioare și, de asemenea, ajută la delimitarea zonei ficatului de rezecat după limitele anatomice, ceea ce face ca rezecția să fie mai mare. convenabil.mai sigur.
A patra prezentare a fost susținută de dr. Bas Groot Koercamp, de la Spitalul Erasmus EC din Rotterdam (Olanda). Prezentarea sa a servit la actualizarea experților cu privire la tratamentul colangiocarcinomului, o tumoare cu prognostic foarte prost. Dr. Bas Groot Koercamp a oferit noi linii de tratament care includ canalizarea unei artere care duce irigarea acesteia către ficat – pentru a injecta chimioterapie direct în tumoră – și posibilitatea de a efectua rezecții hepatice extinse, cu scopul de a încerca să îmbunătățească supraviețuirea la acești pacienți.
Ulterior, a avut loc un schimb de opinii și experiențe între vorbitori și public care a contribuit la îmbogățind mult mai mult ziua, cu care se arată că colaborarea dintre profesioniști experți într-un domeniu și care își practică specialitatea în diferite părți ale lumii este întotdeauna o sursă de idei, de actualizare a cunoștințelor și va avea întotdeauna ca rezultat o îmbunătățire a calitatea îngrijirii pentru pacienții noștri.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias ne analizează tehnologii eve, cum ar fi utilizarea roboticii în abordarea tumorilor hepatice