#Madrid –
Spitalul Universitar La Princesa din Comunitatea Madrid a tratat peste 50 de persoane în noua sa unitate de spitalizare la domiciliu. Dependent de Serviciul de Medicină Internă, acesta a început să funcționeze în martie anul trecut, mărind portofoliul de servicii al acestui centru public și, mai ales, urmărește bunăstarea pacientului, transferând toată tehnologia și tratamentul necesar recuperării la domiciliul acestuia. . .
Este alcătuită dintr-o echipă multidisciplinară cu profesioniști medicali, asistenți medicali, tehnicieni auxiliari de îngrijire medicală, farmaciști și membri ai Unității de Asistență Socială. Domeniul său de acțiune este zona de influență atribuită spitalului.
Această modalitate trebuie să aibă acordul pacientului și al principalului său îngrijitor pe durata internării. În plus, asistentul social, în mod reglementat, efectuează o evaluare individuală a fiecăruia dintre ele pentru a confirma caracterul adecvat al procesului.
Echipa de îngrijire vizitează pacientul zilnic până la externare; În același mod, asigură medicația necesară și indică modul de administrare sau luare a acesteia, precum și în efectuarea îngrijirilor necesare accesului venos, dacă este cazul, și alte aspecte medicale. Dacă aveți nevoie de întrebări suplimentare în orice moment al zilei, aveți un număr de telefon la care răspund profesioniștii din echipă.
Majoritatea beneficiarilor acestei Unități provin de la Serviciul de Medicină Internă (85,6%), iar restul de Urgențe (15,4%). Dintre toți, doar unul a trebuit să fie îndrumat la spital din cauza unei complicații care nu are legătură cu procesul care a dus la internare. Restul au reușit să rezolve problema de sănătate pe care o prezentau fără niciun incident major.
In ceea ce priveste patologiile, se remarca infectiile urinare, prostatita, pielonefrita, celulita, pneumoniile care necesita oxigenoterapie, spondilodiscita, endocardita si meningita, precum si decompensarea insuficientei cardiace congestive.
Beneficii pentru pacienti
Spitalizarea la domiciliu prezinta multiple avantaje pentru pacienti, printre care se remarca faptul ca isi pot depasi boala din confortul casei alaturi de rudele sau ingrijitorii lor; pe de altă parte, rata complicațiilor datorate infecțiilor legate de mediul de sănătate este redusă și se dobândește o implicare mai mare în autoîngrijirea lor și în luarea deciziilor cu privire la sănătatea lor. De asemenea, are un impact pozitiv asupra reducerii presiunii îngrijirii în centru, este eficient și, prin urmare, contribuie la sustenabilitatea sistemului.
În ceea ce privește percepția pe care o au pacienții despre această nouă modalitate de îngrijire, anchetele de satisfacție arată rezultate foarte satisfăcătoare, întrucât 100% ar alege să plece din nou acasă dacă ar avea nevoie pe viitor.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public La Princesa de la Comunidad de Madrid a tratat peste 50 de persoane în noua sa unitate de spitalizare la domiciliu