#Madrid –
Activitatea se angajează să fie un punct de întâlnire interprofesional
Spitalul Universitar Public Santa Cristina din Comunitatea Madrid a organizat o zi de umanizare cu scopul de a fi un spațiu de întâlnire între diferiți profesioniști, împreună cu cei mai apropiați pacientului, și de a face vizibile experiențe care au în comun valoarea umanizării, pentru care s-a ales motto-ul „Suntem și suntem, valoarea întâlnirii”. Printre diferitele activități ale întâlnirii, participanții s-au putut bucura de două conferințe și două mese de comunicare, în care au optat pentru multidisciplinaritate și protagonismul pacienților și familiilor, precum și rețete concepute de nutriționiștii spitalului care pot fi adaptate cerințelor diferitelor tipuri de pacienti.
Conferința a fost inaugurată de directorul general de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților din Ministerul Sănătății, Celia García Menéndez, care a asigurat că „titlul Conferinței este important: suntem oameni care tratăm oameni; Și noi suntem, vă puteți baza pe profesioniștii din domeniul sănătății care se angajează să facă lucrurile în cel mai bun mod posibil. Suntem singura Comunitate Autonomă care și-a lansat al doilea Plan de Umanizare în care oamenii bolnavi sunt protagoniști și în care toți profesioniștii sunt esențiali pentru a realiza acea cultură a Umanizării care se respiră de îndată ce intri într-un centru.”
Luis Galindo, scriitor, trainer și lector pe probleme de dezvoltare și leadership, a oferit conferința inaugurală sub titlul „O doză de iluzie”, iar Jessa de la Morena, scriitoare și profesor de leadership transformațional, a încheiat ziua cu discursul ei „Auto-leadership”. în fața adversității.”
Ziua Umanizării a primit peste 40 de lucrări care, odată selectate, au configurat o masă de comunicare orală și un spațiu pentru afișe. Tabelul de comunicare „Aspecte umanizate” a inclus șase comunicări din partea profesioniștilor din domeniul sănătății din întreaga regiune Madrid, care acopereau studii cu modele și limbi de asistență medicală, îngrijire postpartum, pacienți ortogeriatrici, îngrijitori ai persoanelor cu demență și sprijinul familiei în îngrijire. vocea oamenilor îngrijiți. Restul lucrărilor selectate, un total de 26, au fost prezentate în modul poster, iar șase dintre ele au făcut o prezentare în modul scurt de apărare orală.
A doua parte a zilei a fost condusă de utilizatori cu ținerea mesei de discuții „Din experiența mea”. Participanții la acest colocviu au reprezentat o mare varietate de profiluri de utilizatori, inclusiv asociații de pacienți, membri ai familiei și profesioniști din spitale care își împărtășesc experiența ca pacient.
Cu toate acestea, această întâlnire a mers mai departe și, așa cum se reflectă în sloganul său #Humanizingfromthesimple, organizatorii au prezentat diferite propuneri cu atenție la detalii: muzică live, design-uri ale ilustrațiilor zilei de către pacienții Unității de Tulburări Alimentare (UTCA) sau, în special, „ Propunere de Medicină Culinară”. Echipa din bucătărie și nutriționiștii au conceput o carte de rețete și au oferit câteva propuneri sănătoase de gustat în pauză, care pot fi adaptate diferitelor condiții de sănătate. Această carte de rețete este disponibilă pe site-ul Zilei Umanizării.
În paralel, Spitalul Universitar Santa Cristina a inaugurat o expoziție de fotografii realizate de profesioniștii din centru a cărui temă centrală este umanizarea îngrijirii.
Premii pentru cele mai bune comunicații
Conferința s-a încheiat cu premiile pentru Cea mai bună comunicare orală, pentru lucrarea „Atelier pentru îngrijitorii persoanelor cu demență” susținută de Mally Franchesca Veras, Premiul pentru cel mai bun poster pentru „Un nou mod de a PRĂUT: Implementarea unui program de îmbunătățire în atenția către durere din cauza morții perinatale” prezentată de Miriam Gazulla și Best Photography pentru fotografia intitulată „Luptă pentru recuperare” de kinetoterapeutul Mónica Robles.
Ulterior, și cu o perspectivă din prezent spre viitor, au fost difuzate două videoclipuri cu propunerile arhitectei Paula Gómez Vela cu linia sa de lucru privind umanizarea spațiului la UTCA și proiectul de voluntariat al Fundației ASISPA care însoțește oamenii. și familiile Unității de Îngrijiri Paliative. Două propuneri în creștere în centrul de sănătate.
Președintele Zilei Umanizării, directorul de Nursing și președintele Comisiei pentru calitate percepută și umanizare, Sierra Redondo, a subliniat angajamentul față de umanizare în furnizarea de îngrijiri, precum și responsabilitatea profesioniștilor de a implementa centrul către persoană. : „Esența noastră este să lucrăm pentru oameni, cu oameni, de oameni și de oameni, cu onestitate, etică și angajament.” O sarcină care, potrivit lui Redondo, trebuie exprimată zilnic în fiecare detaliu, umanizând de la simplu, și obținând în gesturi precum zâmbetul sau privirea una dintre cele mai bune expresii despre evaluarea rezultatelor rațiunii noastre de a fi: centrat pe grijă. pe persoană.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Santa Cristina sărbătorește Ziua Umanizării „Suntem și suntem: valoarea întâlnirii”