#Madrid –
Pacienții primesc felicitări pentru lectură la micul dejun
Cu ocazia Zilei Cărții, încă o dată în acest an, Spitalul Universitar din Móstoles, un centru public din Comunitatea Madrid, evidențiază valoarea lecturii aducând fragmente de carte pacienților și profesioniștilor. Încă un an pe tava de mic dejun, pacienții au primit o felicitări „de lectură” pe tava lor. Scriitorul portughez José Saramago („Eseu despre orbire”), autorul libanez Kahlil Gibran („Profetul”) și poetul american Walt Whitman („Frunze de iarbă”) sunt doar câțiva dintre autorii celor mai reflexive texte selectate aici. an. Aceste texte se adaugă mai multor poezii ale Gloriei Fuertes și Joan Margarit care scrie despre dragoste și zdrobire, la fragmentele din cartea „Ce este ciudat este să trăiești”, de Carmen Martin Gaite, în care vorbește despre relațiile umane și despre popularitatea Poezia lui Quevedo, „Don Dinero”.
Felicitări cititorilor au fost distribuite și în spitalele de zi și în alte zone, cum ar fi sălile de așteptare de spitalizare, cabinetele de consultații, urgențe și unitatea de Chirurgie Majoră Amblatorie. De ce este bine să îmbătrânești, sau foarte bătrâni, să fii clar cine sunt copiii tăi, ce este prietenia, predarea sau de ce trebuie să fii curajos în viață sunt câteva dintre ideile care se propun să citești cu calm și răbdare, și să fii capabil să gândească calm. În sfârșit, câteva dintre argumentele pe care Irene Vallejo le apără în cartea ei „Manifest prin citire,” ca o amintire a tot ceea ce ne oferă lectura.
În sala spitalului, într-o expoziție în care cele peste 20 de fragmente selectate au fost adunate la dimensiuni mari, care cu această ocazie sunt însoțite de imaginea unei opere de artă a uneia sau mai multor femei citind. Matisse, Renoir, René Magritte și Edward Hopper sunt câțiva dintre pictorii care semnează lucrările.
La Spitalul Universitriao de Móstoles este, de asemenea, tradițional să se difuzeze un videoclip cu unul sau mai multe fragmente de cărți biblice sau de versuri sau proză. Cu acea ocazie este poezia „Câți ani am”, a autorului portughez José Saramago, Premiul Nobel pentru Literatură în 1988. Această poezie începe cu directoarea de îngrijire a centrului, Manuela Mateos, care se pensionează în curând. Drept omagiu, ea este cea care începe această poezie magnifică din videoclip.
Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Móstoles sărbătorește Ziua Cărții alături de pacienți și profesioniști