#Torrejon – • Întâlnirile au avut loc la Biblioteca Gabriel Celaya și la Muzeul Orașului și au participat consilierul pentru Cultură, José Antonio Moreno
• Astfel, Hilaria Carlota Mangue a prezentat „Vocea invizibilă: sentimente la suprafață”, o carte de alinare și de a naviga în durerea sufletească. În ea, ea se dezbracă prin povestea ei personală pentru a oferi vizibilitate și a arunca lumină asupra familiei și abuzului sexual din timpul copilăriei într-o cultură tradițională și patriarhală plină de tabuuri și nedreptăți. În acest fel, încearcă să facă familiile, societatea și instituțiile competente să înțeleagă importanța și necesitatea de a proteja și îngriji integritatea minorilor.
• De asemenea, Mónica Torres a vorbit despre „My Sweet Margarita”, care spune povestea unei fete extrovertite, a unui coleg de cameră, a unui prieten protector, a unui psihopat în libertate, a unui ofițer de poliție și a două crime nerezolvate. Un roman contemporan care are un amestec de dragoste, intrigă, umor și un strop de erotism, cu care noul scriitor caută să distreze cititorii. O poveste care te cufundă în viața Laurei și în provocările ei, pe măsură ce se mută la Madrid pentru a-și studia ultimul an de facultate. Acolo va trăi experiențe noi care îi vor schimba viața.
• Pe de altă parte, Muzeul orașului, în cadrul inițiativei culturale „Las Tardes del Museo”, a găzduit tot pe 19 septembrie, o prezentare emoționantă a colecției postume de poezii a lui Ángel Guinda, într-un omagiu adus operei și vieții acestui om. referință în poezia spaniolă și la care au participat familia și prietenii și văduva sa, Raquel Arroyo, căreia i s-a oferit o statuetă simbolică cu o ușă de bronz, realizată de artistul local Javier Rego, în semn de recunoaștere a contribuției poetice a lui Guinda, care a lăsat un semn de neșters pe scena literară
• De asemenea, la Muzeul Orașului, pe 12 septembrie, Adoración Rosado a discutat despre colecția sa de poezii „Ianuarie m-a trezit”, numărul 14 din colecția sa „Tras la puerta”. Este o ușă deschisă către interiorul autoarei, unde își lasă toate emoțiile să scape, cu o mare simplitate în atitudine, care este completată de profunzimea mesajelor sale, când spune: „Dacă vrei să mă cunoști, doar citește-mă.”
Pe 19 septembrie, Biblioteca Gabriel Celaya a găzduit prezentarea cărților, „Vocea invizibilă: sentimente la suprafață”, de Hilaria Carlota Mangue și „Dulcea mea Margarita”, de Mónica Torres. La eveniment, fiecare dintre autori a comentat creația lor, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri și s-a încheiat cu semnarea unor copii pentru cei prezenți. În plus, Muzeul orașului, ca parte a inițiativei culturale „Las Tardes del Museo”, a găzduit și în aceeași zi, o prezentare emoționantă a colecției postume de poezii a lui Ángel Guinda, într-un omagiu adus operei și vieții acestei referințe în limba spaniolă. poezie, în timp ce pe 12 septembrie a venit rândul Adoración Rosado, care a vorbit despre colecția ei de poezii „Ianuarie m-a trezit”. La evenimente au participat consilierul pentru Cultură, José Antonio Moreno, iar toate lucrările pot fi găsite în secțiunea de autori locali a bibliotecilor municipale ale orașului.
Torrejón de Ardoz, 27 septembrie 2024. Astfel, Hilaria Carlota Mangue a prezentat „The Invisible Voice: feelings on the surface”, o carte pentru a alina și a naviga în durerea sufletească. În ea, ea se dezbracă prin povestea ei personală pentru a oferi vizibilitate și a arunca lumină asupra familiei și abuzului sexual din timpul copilăriei într-o cultură tradițională și patriarhală plină de tabuuri și nedreptăți. În acest fel, încearcă să facă familiile, societatea și instituțiile competente să înțeleagă importanța și necesitatea de a proteja și îngriji integritatea minorilor.
De asemenea, Mónica Torres a vorbit despre „My Sweet Margarita”, care spune povestea unei fete extrovertite, a unui coleg de cameră, a unui prieten protector, a unui psihopat în libertate, a unui ofițer de poliție și a două crime nerezolvate. Un roman contemporan care are un amestec de dragoste, intrigă, umor și un strop de erotism, cu care noul scriitor caută să distreze cititorii. O poveste care te cufundă în viața Laurei și în provocările ei, pe măsură ce se mută la Madrid pentru a-și studia ultimul an de facultate. Acolo va trăi experiențe noi care îi vor schimba viața.
Pe de altă parte, Muzeul orașului, în cadrul inițiativei culturale „Las Tardes del Museo”, a găzduit tot pe 19 septembrie, o prezentare emoționantă a colecției postume de poezii a lui Ángel Guinda, într-un omagiu adus operei și vieții acestei referințe. . în poezia spaniolă și la care au participat familia și prietenii și văduva sa, Raquel Arroyo, căreia i s-a oferit o statuetă simbolică a unei uși de bronz, realizată de artistul local Javier Rego, în semn de recunoaștere a contribuției poetice a lui Guinda, care a lăsat un semn de neșters pe scena literară.
De asemenea, la Muzeul Orașului, pe 12 septembrie, Adoración Rosado a discutat despre colecția sa de poezii „Ianuarie m-a trezit”, numărul 14 din colecția sa „Tras la puerta”. Este o ușă deschisă către interiorul autoarei, unde își lasă toate emoțiile să scape, cu o mare simplitate în atitudine, care este completată de profunzimea mesajelor sale, când spune: „Dacă vrei să mă cunoști, doar citește-mă.”