#Torrejon – • Nava amfibie operează pe 7 kilometri din albia râului Henares, de la M203 (situat puțin mai sus decât Spitalul Universitar Torrejón) și coborând până pe lângă cartierul Castillo.
• Este al zecelea an când Torrejón are o barcă cu aceste caracteristici, care acționează în principal asupra unui țânțar mic, negru și foarte enervant, numit „muscă neagră”, care se hrănește și își plasează larvele pe plantele acvatice. Prin urmare, are o lamă scufundată, care taie aceste plante acvatice care se găsesc în albia râului pe măsură ce trece prin oraș. Noua unealta, care are o greutate foarte mica si poate lucra atat pe uscat cat si in apa, va actiona pe o perioada de timp intre 3 si 4 saptamani.
• Este o mașină amfibie, una dintre puținele din Spania, care are cea mai modernă tehnologie adusă din Suedia și are o lamă scufundată, care taie anumite plante acvatice unde cuibăresc țânțarii, care se găsesc în cursul râului în trecere. prin Torrejón. Astfel, se realizează ca acest țânțar, care este principala insectă care deranjează sosirea căldurii, să nu găsească partea superioară a plantei, unde își depune de obicei ouăle. În acest fel, se încearcă reducerea numărului de țânțari care apar în lunile de vară și astfel se evita, pe cât posibil, să aibă consecințe asupra vecinilor.
• Primarul a subliniat că „am început tratamente specifice pentru reducerea populațiilor de larve și țânțari adulți, încercând să prevenim ca acestea să aibă o incidență deosebită în rândul locuitorilor în următoarele luni. Aceste tratamente sunt realizate cu produse total inofensive pentru oameni si mediu deoarece sunt produse biologice. Tratamentele se efectuează cu larvicide care atacă larvele și le împiedică să crească”
• Se acționează împotriva țânțarilor în întreg orașul, în principal în râul Henares, pâraie, iazuri, fântâni ornamentale și stropitori și se lucrează mai intens în zonele cele mai apropiate de râul Henares, care sunt cele mai afectate, precum Soto Henares, Mancha Amarilla, Torrenieve, Parque de Cataluña, Parque Europa (prioritizarea zonelor sale verzi și sportive), după cum au determinat oamenii de știință de la Centrul Superior de Cercetare Științifică, mereu în căutarea celor mai susceptibile spații unde ar putea fi generate larve
Consiliul municipal Torrejón de Ardoz continuă lupta împotriva țânțarilor și muștelor negre cu barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice din râul Henares, unde se găsesc majoritatea larvelor. Astfel, odată cu venirea căldurii, a fost lansată deja barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice unde se găsesc majoritatea larvelor de țânțari, una dintre cele mai eficiente modalități de a lupta împotriva neplăcerilor cauzate de aceste insecte în formă de mușcătură. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru Mediu, Esperanza Fernández, au vizitat mașina din zona râului Puente de Hierro, aproape de Parque Europa și Parque de Cataluña, al zecelea an când acest dispozitiv a fost pus în funcțiune, care acționează în principal pe un țânțar mic, negru și foarte enervant, numit „muscă neagră”, care vine odată cu căldura și se hrănește și își așează larvele pe plantele acvatice. Prin urmare, are o lamă scufundată, care taie aceste plante acvatice care se găsesc în albia râului pe măsură ce trece prin oraș.
Torrejón de Ardoz, 23 iunie 2023. Aparatul acționează pe 7 kilometri de albie, de la M203 (situat puțin mai sus decât Spitalul) și coborând până pe lângă cartierul Castillo. Este o mașină amfibie, una dintre puținele din Spania, care are cea mai modernă tehnologie adusă din Suedia și are o lamă scufundată, care taie anumite plante acvatice unde cuibăresc țânțarii, care se găsesc în albia râului pe măsură ce acesta trece prin Torrejón.
Astfel, este posibil ca acest țânțar, care este principala insectă care deranjează sosirea căldurii, să nu găsească partea superioară a plantei, care este locul în care își depune de obicei ouăle. În acest fel, se încearcă reducerea numărului de țânțari care apar în lunile de vară și astfel se evita, pe cât posibil, să aibă consecințe asupra vecinilor. Unealta, care are o greutate foarte mica si poate lucra atat pe uscat cat si in apa, va actiona pe o perioada de timp intre 3 si 4 saptamani.
Primarul a subliniat că „continuăm cu tratamente specifice pentru reducerea populațiilor de larve și țânțari adulți, încercând să prevenim ca acestea să aibă o incidență deosebită în rândul locuitorilor în lunile următoare. Aceste tratamente sunt realizate cu produse total inofensive pentru oameni si mediu deoarece sunt produse biologice. Tratamentele se efectuează cu larvicide care atacă larvele și le împiedică să crească”.
Campania intensă împotriva proliferării țânțarilor de către Consiliul Local Torrejón de Ardoz include barca amfibie care îndepărtează plantele acvatice unde se găsesc majoritatea larvelor, tratamentele cu larvicide biologice care atacă ouăle și le împiedică să eclozeze și introducerea. de tantari.lilieci in oras in vederea controlului populatiei de tantari.
„Cu toate aceste tratamente, încercăm să reducem prezența acestor insecte și impactul asupra vecinilor, deși trebuie remarcat că Torrejón de Ardoz prin locație geografică are un râu și trei pâraie, ceea ce înseamnă că există un habitat natural care este foarte favorabil proliferării sale. În cele din urmă, indicați că răsăritul și apusul soarelui sunt momentele din zi în care țânțarii femele ies să caute hrană. Și, de aceea, trebuie să întărim această luptă protejându-ne prin aplicarea de repellenți sau plase de țânțari, în cazul locuințelor”, a explicat primarul.
La fel, primarul Mediului, Esperanza Fernández, a solicitat colaborarea cetățeanului, care este un punct foarte important în lupta împotriva proliferării țânțarilor, motiv pentru care este necesar ca locuitorii să mențină piscinele bine clorurate, să evite bălțile de apă din pajiști. gazon, păstrați grădinile bine îngrijite prin îndepărtarea recipientelor cu apă și defrișarea terenurilor, pentru că este în toate aceste locuri unde se pot reproduce.
Mai multe informații la Departamentul Mediului Telefon 91 678 95 94 și prin e-mail medioambiente@ayto-torrejon.es