#Torrejon – • În Spania, aproximativ 400.000 de persoane suferă de epilepsie și aproximativ 22.000 de cazuri noi sunt detectate în fiecare an.
• Epilepsia este o tulburare a creierului caracterizată prin predispoziția de a genera crize epileptice la cei care suferă de aceasta. Vârsta, împreună cu creșterea altor boli care pot provoca epilepsie, precum tumorile, accidentul vascular cerebral sau demența, este un factor care crește riscul de a dezvolta această boală.
• Prognosticul pacienţilor la începutul epilepsiei poate fi clasificat în trei grupe: remisie fără tratament, remisie cu tratament sau care prezintă crize epileptice persistente în ciuda tratamentului. Boala se remite spontan la 4% dintre pacienții adulți pe an – la copii această cifră este chiar mai mare – și peste 70% dintre pacienți reușesc să-și controleze boala datorită tratamentului farmacologic existent, aproximativ 25% dintre Pacienți sunt rezistenți la medicamente, adică adică nu își pot controla crizele epileptice și speranța de viață se reduce între 2 și 10 ani, iar rata mortalității lor este de 2-3 ori mai mare decât cea a populației generale.
Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz se alătură Zilei Naționale a Epilepsiei, care este sărbătorită astăzi, 24 mai, prin iluminarea fațadei Primăriei în această seară în portocaliu pentru a da vizibilitate acestei boli. În Spania, aproximativ 400.000 de persoane suferă de epilepsie și aproximativ 22.000 de cazuri noi sunt detectate în fiecare an.
Torrejón de Ardoz, 24 mai 2024. 24 mai este Ziua Națională a Epilepsiei, dată care este comemorată în Spania din 2006 cu scopul de a promova conștientizarea despre această boală neurologică. Epilepsia este o tulburare a creierului caracterizată prin predispoziția de a genera crize epileptice la cei care suferă de aceasta. Vârsta, împreună cu creșterea altor boli care pot provoca epilepsie, precum tumorile, accidentul vascular cerebral sau demența, este un factor care crește riscul de a dezvolta această boală.
Este important să știi cum să acționezi în cazul unei crize de epilepsie: nu trebuie să ții niciodată persoana în jos, astfel încât să nu facă convulsii, sau să-i bage nimic în gură. Cel mai important este să îndepărtați obiectele din jur care ar putea fi lovite și să încercați să plasați persoana într-o poziție laterală, fără a forța. Dacă este prima criză de epilepsie pe care ați suferit-o, dacă persistă după 5 minute sau se repetă imediat, sau dacă nu vă recăpătați complet după criză sau este însoțită de alte simptome precum febră, vărsături, probleme de respirație etc. . Trebuie să mergi la camera de urgență.
Crizele epileptice reprezintă 1-2% din urgențele medicale (1% la adulți și 2% la copii) și sunt a doua cauză de îngrijire neurologică în urgențe, a doua cauză de consultație neurologică ambulatoriu și a treia cauză neurologică de spitalizare, nu numai. din cauza prezenţei crizelor de epilepsie dar şi din cauza accidentelor rezultate.
Prognosticul pacienților la începutul epilepsiei poate fi clasificat în trei grupe: remisie fără tratament, remisiune cu tratament sau crize epileptice persistente în ciuda tratamentului. Boala se remite spontan la 4% dintre pacienții adulți pe an – la copii această cifră este chiar mai mare – și peste 70% dintre pacienți reușesc să-și controleze boala datorită tratamentului farmacologic existent, aproximativ 25% dintre Pacienți sunt rezistenți la medicamente, adică adică nu își pot controla crizele epileptice și speranța de viață se reduce între 2 și 10 ani, iar rata mortalității lor este de 2-3 ori mai mare decât cea a populației generale.