• Lucrările se găsesc în secțiunea autorilor locali a bibliotecilor municipale ale orașului
• Astfel, pe 14 decembrie, Torrejonera, Carolina Barriopedro și-a prezentat primul ei roman publicat și finalist la Premiul XVIII Onuba de roman 2022 „Ya no eres tú, but you smem like him”, o poveste intensă și emoționantă în care autoarea povestește despre încercarea pe care a trăit-o după ce soțul ei a fost diagnosticat cu cancer și a decis că va muri acasă
• În plus, vinerea trecută, 16 decembrie, a venit rândul lui Guillermo Marián cu „Amintiri ale unei persoane cu dizabilități capabile”, o trecere în revistă a vieții lui Guille, care nu este doar o poveste de depășire, este un exercițiu zilnic de perseverență și nonconformism, de rebeliune vitală Pentru că această carte vorbește despre abilitate, nu despre dizabilitate
Pe 14 decembrie, Casa de Cultura a găzduit prezentarea primului roman publicat și finalist al XVIII-lea Premiu de roman Onuba 2022 de Carolina Barriopedro din Torrejo, „Ya no eres tú, but you smem like him”, o poveste intensă și emoționantă. în care autoarea povestește experiența grea pe care a trăit-o după ce și-a diagnosticat soțul cu cancer și a decis că acesta va muri acasă. În actul, la care au participat al doilea viceprimar, Valeriano Díaz; consilierul pentru cultură, José Antonio Moreno; consilierul pentru sport, José Miguel Martín Criado; consilierul pentru Persoane Vârstnice, Ana Verónica González; și primarul Guvernului, Ángeles Jiménez, scriitoarea a comentat romanul ei, a fost timp pentru întrebări și s-a încheiat cu semnarea de exemplare pentru cei prezenți.
Torrejón de Ardoz, 20 decembrie 2022. „După zece zile în UTI, mi-au spus diagnosticul lui Ricardo, soțul meu: cancer de nivel IV, tumoră inoperabilă. Așa că am luat cea mai grea, deși cea mai atentă decizie din viața mea, aș muri acasă. Noi vom decide unde să o facem. Apoi a murit. Evident, nu toate poveștile de dragoste au un final fericit. În duminica săptămânii de după moartea lui, m-am ridicat din nou zâmbind, m-am uitat la cer și i-am spus: -Voi călători cu tine împrăștiindu-ți cenușa în acele locuri în care am fost împreună și am fost fericiți. Pe lângă cele unde visăm să mergem. Așa că am împărțit cenușa în mai multe bărci mici. Bucăți mici din el pentru toate acele locuri care erau sacre pentru noi. Am conceput un itinerar cu cele patru elemente: pământ, apă, aer și foc și cu diferite rituri. „Câtă durere putem îndura noi oamenii?” Infinit, m-am gândit și am făcut înconjurul lumii la ceea ce credeam că va fi rămas bun de la el, dar acea călătorie a însemnat cu totul altceva…”, se arată în rezumatul cărții Carolinei barriopedro.
Câștigătoare a mai multor premii de poezie și nuvelă de-a lungul vieții, a publicat un articol sau o postare în reviste de specialitate HR și, de asemenea, publică regulat pe blogul ei: „Las Burbujas de Karola”, unde împărtășește gânduri, bucurii și tristețe. Motto-ul lui personal este: SĂNĂTATE pentru corpul meu, MEDITAȚIE pentru mintea mea, LIBERTATE pentru sufletul meu și SINTAMENTE pentru inima mea.
În plus, vinerea trecută, 16 decembrie, tot la Casa de la Cultura, a venit rândul lui Guillermo Marián care a prezentat „Amintiri ale unei persoane cu dizabilități capabile”, o carte în care Guille își povestește viața și mai ales capacitatea de a depăși. , într-un act la care au participat consilierul pentru cultură, José Antonio Moreno și consilierul pentru sport, José Miguel Martín Criado.
„Cuvântul predare nu intră în vocabularul meu”, repetă iar și iar Guillermo, protagonistul acestei povești. Este una dintre maximele sale și una dintre mantrele care l-au ajutat să se ridice din nou și din nou. Pentru că această carte vorbește despre abilitate, nu despre dizabilitate. Se oferă o trecere în revistă a vieții lui Guille, care nu este doar o poveste de depășire, este un exercițiu zilnic de perseverență și nonconformitate, de rebeliune vitală. Când viața lovește greu și cea mai mică sarcină de rutină necesită un efort titanic, atunci când poți să te clatin mai puțin și aici, Guillermo, este o eminență, o enciclopedie a loviturilor, dar și o autoritate în soluții. Aceleași ori în care natura i-a jucat o feste, în aceleași ori în care a găsit o modalitate de a se ridica în fața adversității. Nici nu este ușor să funcționezi în domeniul social atunci când ai un card dezactivat. Iar Guillermo s-a confruntat cu un succes profesional la îndemâna câtorva oameni. O experiență care merită cunoscută.
Lucrările se găsesc în secțiunea autorilor locali a bibliotecilor municipale ale orașului. „De la Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz îi sprijinim mereu pe scriitorii noștri locali și încercăm să ne asigurăm că aceștia au un rol deosebit în bibliotecile municipale în secțiunea specială pe care le-am dedicat-o pentru a promova lectura operelor lor”, a spus consilierul. pentru Cultură, José Antonio Moreno, care a mai adăugat că „orașul nostru are un număr mare de scriitori care se remarcă prin calitatea creațiilor lor și de la Departamentul de Cultură încercăm să le dăm vizibilitate organizând inițiative ca aceasta”.