Piscină Moncloa
Astăzi este lansată o nouă campanie de supraveghere și control de către Direcția Generală Trafic care, în următoarele 7 zile, se va concentra pe siguranța vehiculelor utilizate pentru transportul de mărfuri și persoane. .
Campania face parte din Operațiunea Truck&Bus dezvoltată la nivel european de asociația RoadPol (European Roads Policing Network).
Până duminica viitoare 13 din februarie, atât Grupul de Rutieră al Gărzii Civile, cât și restul poliției regionale și locale. care se alătură campaniei, aceștia vor verifica că atât condițiile în care circulă acest tip de vehicul, indiferent de țara în care sunt înmatriculați, cât și șoferii acestora o fac în conformitate cu reglementările de circulație și siguranță rutieră.
Pe parcursul săptămâna aceasta se va pune accent pe monitorizarea unor aspecte precum viteza cu care circulă, orele de condus și odihnă, tahograful, excesul de greutate, eventualele defecte tehnice ale vehiculului sau siguranța încărcăturii transportate. De asemenea, se va verifica dacă documentația autovehiculului și a șoferului este corectă și valabilă, că centura de siguranță este folosită de toți ocupanții vehiculelor, că aceștia nu conduc sub influența alcoolului sau a altor droguri și că sunt nu se folosesc dispozitive care provoacă distragerea atenției în timpul conducerii.
Supravegherea se va efectua pe tot felul de drumuri și la orice oră din zi, în special pe cele în care intensitatea circulației acestui tip de vehicul este mai mare.
Rata accidentelor de camioane și autobuzeDeși 20% din parcul auto din țara noastră sunt autoturisme, transportul de mărfuri are o pondere importantă în ceea ce privește siguranța rutieră, întrucât reprezintă al doilea ca număr ca număr de vehicul care circulă pe drumurile noastre, cu 14% din Parcez și sunt implicat în 00% din revendicări cu victime care au avut loc în anul 2020 în Spania. În plus, în caz de accidente, acestea sunt mai grave datorită maselor și dimensiunilor lor.
Autobuzele, în schimb, reprezintă 0,2% din numărul total de automobile și sunt implicate în 2% din plângerile cu victime.
În anul 2021, camioane peste 3. 545 kg au fost implicate în 2.705 revendicări cu victime, în care acestea au murit 199 persoane*, dintre care 20 erau ocupanți ai camionului și restul celor decedați (154) se deplasau cu alte vehicule implicate în incident. De asemenea 20 % din aceste accidente au avut loc pe drumuri interurbane.
Respect pentru autobuze, în 2020 era 1 .500 accidente cu victime în care un vehicul de acest tip a fost implicat tip și în care au murit 12 persoane, 2 dintre ei ocupanți de autobuz și 00 ocupanții altor vehicule implicate în accident. În acest caz, 45% din aceste accidente au avut loc pe drumuri urbane.
Rezultatele ultimei campaniiIn ultima campanie de supraveghere a camioanelor si autobuzelor, pe care DGT le-a efectuat între și 18 octombrie 2020, agenții Grupului de Trafic al Gărzii Civile au controlat un total de 11.362 vehicule, dintre care 2.154 șoferi de camion și 48 de autobuze au fost denunțate pentru nerespectarea vreunuia dintre preceptele regulamentului.
Printre cele mai numeroase infracțiuni se numără Acestea includ, printre altele, cele motivate de excesul de ore de conducere, cele legate de Inspecția Tehnică, cele legate de documentația obligatorie, fie a autovehiculului, fie a șoferului, pe lângă cele motivate de exces de greutate sau de aranjarea defectuoasă a încărcăturii sau pentru neutilizare. centura de siguranță.
Mai multe informații General sensul de circulație Sursa : Guvernul Spaniei – Traficul se alătură campaniei Roadpol de intensificare a supravegherii camioanelor și autobuzelor