#Madrid –

PRIMA UNITATE ACREDITATA IN MADRID

Unitatea Medicală Chirurgicală a Tulburărilor Mișcării a Serviciului de Neurologie al Spitalului Universitar La Princesa a primit astăzi acreditarea de calitate acordată de Grupul de Studiu pentru Tulburările Mișcării (GETM) al Societății Spaniole de Neurologie (SEN), devenind prima acreditată din Comunitate. din Madrid. Este o recunoaștere a excelenței acestei Unități și este o distincție care plasează acest centru de sănătate publică din regiune ca referință pentru aceste patologii. Obiectivul programului de acreditare este de a recunoaște acele unități clinice spitalicești care asigură cea mai bună asigurare de îngrijire pentru pacienții cu boala Parkinson și alte tulburări de mișcare.

Unitatea de Tulburări de Mișcare a Spitalului de La Princesa, care a luat în considerare peste 6.000 de pacienți, realizează o abordare multidisciplinară a patologiei medicale și chirurgicale a pacienților cu Tulburări de Mișcare; și este tratamentul celor cu patologie chirurgicală la care, pe lângă Serviciul de Neurologie, participă activ Compartimentele de Neurochirurgie și Neurofiziologie. De fapt, din 2017 Spitalul Universitario de La Princesa este o referință națională CSUR pentru Chirurgie pentru Tulburările de Mișcare.

Obiectivul Programului de Acreditare SEN GETM, care are sprijinul companiei biofarmaceutice AbbVie, este de a recunoaște acele unități care tratează pacienții cu boala Parkinson și alte tulburări de mișcare și de a asigura cea mai bună asigurare de asistență medicală. Acreditarea acestor unități evaluează aspecte precum: siguranța pacientului, umanizarea îngrijirii, managementul tehnologiei sau abordarea și managementul riscului.

Proces de acreditare foarte solicitant

Pentru a opta pentru această acreditare este necesar să se efectueze un audit extern exhaustiv al fiecărei unități cu scopul de a identifica aspectele de îmbunătățire și de a desfășura acțiuni care să corecteze deficiențele, având în final impact asupra pacienților și stabilirea unei relații de încredere asupra rezultatelor rezultate. care se realizează cu procesele de îngrijire și administrative. După cum a precizat dr. Silvia Jesús Maestre, reprezentant al SEN la ceremonia de premiere, „în procesul de acreditare sunt auditate aspecte precum: resursele disponibile, nivelul de pregătire a profesioniștilor, strategiile de îngrijire sau rezultatele procesului de acreditare”. Atenţie.

Șefa Unității de Tulburări de Mișcare a Spitalului Universitario de La Princesa de Madrid, dr. Lydia López Manzanares, a indicat că „realizarea acestui proces de acreditare a oferit o oportunitate unică de autoanaliză, de învățare, de a ne îndrepta atenția către aspecte care înainte a trecut neobservat, să ne cunoaștem mai bine în echipă și să putem influența din punct de vedere al calității, siguranței, formării și predării”.

Potrivit dr. López Manzanares, „în Unitatea de Tulburări de Mișcare ne concentrăm atenția asupra pacientului și îngrijitorului acestuia”. Neurologul a adăugat că „sperăm să menținem nivelul atins. Înfruntăm acest an cu mare dorință de a începe noi proiecte, de a continua să creștem, de a continua pregătirea și de a oferi pacienților noștri cea mai bună îngrijire posibilă.”

Acreditarea a fost ridicată de șefa Unității Medico-Chirurgicale Tulburări Mișcării, dr. Lydia López Manzanares, din mâinile dr. Silvia Jesús Maestre, coordonatorul Programului de Acreditare al Societății Spaniole de Neurologie pentru consultații monografice pe unitățile de tulburări. , unități de tulburări de mișcare și unități de tulburări de mișcare medico-chirurgicale;

Evenimentul a fost prezidat de directorul de îngrijiri spitalicești al Ministerului Sănătății, dr. Jesús Canora Lebrato, însoțit la masă de directorul medical al Spitalului Universitario de La Princesa, dr. José Julián Díaz Melguizo, și de directorul de relații ABBVIE Instituțional, María Costi Ruiz.

Despre boala Parkinson

Boala Parkinson (PD) este o afecțiune neurodegenerativă care afectează sistemul nervos într-o manieră cronică și progresivă. Este a doua cea mai răspândită boală neurodegenerativă astăzi după boala Alzheimer și aparține așa-numitelor Tulburări de Mișcare.

Etiologia rămâne necunoscută și multifactorială. Prevalența este de aproximativ 0,3% în populația generală, ajunge la 2% la persoanele peste 60 de ani și este mai mare de 4% la persoanele peste 80 de ani, cu o incidență de 8-18/100.000 persoane/an.

Diagnosticul este în prezent fundamental clinic, și necesită controale periodice pentru confirmare și pentru a exclude, odată cu apariția simptomelor atipice, posibilitatea unui alt tip de parkinsonism degenerativ.

Tratamentul acestora trebuie mai presus de toate personificat, luând în considerare situațiile personale, familiale, profesionale și sociale ale fiecărui pacient și, pe de altă parte, multidisciplinar, în care alți profesioniști să intervină în funcție de evoluția bolii.

Deși boala Parkinson este principala patologie din Unitate, alte tulburări de mișcare mai mici (cum ar fi boala Huntington, paralizia supranucleară progresivă sau distonia) sunt de asemenea tratate în mod specific.

Sursa: Comunitatea Madrid – Unitatea de Chirurgie Medicală pentru Tulburări de Mișcare a Spitalului de La Princesa, acreditată de Societatea Spaniolă de Neurologie