#Spania – Centrul Național de Epidemiologie al Institutului de Sănătate Carlos III și Ministerul Sănătății au participat împreună cu alți cercetători europeni la un studiu publicat de Rețeaua de Supraveghere Respiratorie a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, care estimează câte vieți au fost salvate direct. prin vaccinarea adulților împotriva COVID-19.
Lucrarea, publicată în revista The Lancet Respiratory Medicine, subliniază că, de la introducerea lor în decembrie 2020 până în martie 2023, vaccinurile COVID-19 au redus decesele cauzate de pandemie cu cel puțin 59%, salvând mai mult de 1,6 milioane de vieți în Regiunea Europeană a OMS.
Mai exact, ei dezvăluie că numărul cunoscut de decese cauzate de COVID-19 în Europa, în prezent 2,2 milioane, ar fi putut ajunge la 4 milioane fără vaccinuri. Majoritatea oamenilor salvați aveau 60 de ani sau mai mult; grupul cu cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă și deces din cauza infecției cu SARS-CoV-2.
„Rezultatele sunt clare: vaccinarea împotriva COVID-19 salvează vieți. Descoperirile noastre ne amintesc de rolul esențial pe care îl joacă vaccinurile în asigurarea faptului că oamenii se întorc la o viață similară cu cea pe care o aveau înainte de pandemie în toată Regiunea, la locul de muncă și în timpul liber. Fără efortul enorm de vaccinare, am fi văzut mult mai multe mijloace de trai afectate și familiile pierzându-le pe cele mai vulnerabile”, spune autorul principal al studiului, Margaux Meslé, de la Biroul Regional al OMS pentru Europa.
De asemenea, cercetările arată că țările care au implementat programe de vaccinare timpurie care au acoperit mari sectoare ale populației au obținut cel mai mare beneficiu în ceea ce privește numărul total de vieți salvate.
Studiul arată că campaniile de comunicare care promovează vaccinarea împotriva COVID-19 ar trebui să sublinieze valoarea salvatoare a vaccinării împotriva COVID-19, pentru a se asigura că grupurile vulnerabile sunt la curent cu vaccinarea înainte de perioadele de posibilă creștere a transmiterii.
Și asta pentru că rezultatele confirmă că primirea unui vaccin actualizat împotriva COVID-19 rămâne un instrument extrem de eficient în reducerea atât a spitalizărilor, cât și a deceselor la persoanele cu risc ridicat, inclusiv persoanele în vârstă sau imunodeprimate, cei cu mai multe afecțiuni medicale care stau la baza bolilor, femeile însărcinate și personalul sanitar. care poate fi expus cu ușurință.
Personalul sanitar care vaccinează rezidenții unui centru pentru bătrâni în timpul pandemiei din Spania.
Mai multe noutăți Mónica García aduce un omagiu lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca lor în pandemie Mónica García evidențiază modelul de îngrijire primară din Spania în fața Organizației… Etichete: Sănătate UE Sursa: Guvernul Spaniei – Vaccinurile împotriva COVID-19 au salvat viețile a 1,6 milioane de oameni în Europa