#Spania – Yolanda Díaz în timpul anunțului de a trimite scrisori pentru a informa despre riscurile temperaturilor ridicate.
Distribuie pe Schimbările climatice sunt o realitate și planul este „în fiecare an mai necesar pentru atenuarea și prevenirea riscurilor de căldură în companii”a explicat ministrul, care s-a prezentat împreună cu directorul Inspecției Muncii și Securității Sociale (ITSS). „Însăși Organizația Internațională a Muncii, într-un raport de acum câteva săptămâni, a subliniat că siguranța a peste 70% dintre lucrătorii din lume este în pericol din cauza schimbărilor climatice.”și-a amintit el.
Pentru a face publice acțiunile acestui Plan Special, lansat în 2021, ITSS va trimite în jur de 112.000 de scrisori pentru diseminarea măsurilor. În acest an vor fi incluse și centrele speciale de angajare și companiile cu servicii multiple.
Acțiuni de inspecțieAcest plan dă naștere, de asemenea, controlului economiei neregulate și fraudei în angajările temporare, precum și a condițiilor în care lucrătorii își desfășoară activitățile de muncă, în principal în muncile agricole, în sectorul construcțiilor, în industria ospitalității și în industrie .
Inspectia Muncii si Securitatii Sociale (ITSS) isi intensifica actiunile in materie de securitate si sanatate in lunile iunie, iulie si august in activitati in care exista un risc mai mare pentru lucratori din cauza expunerii la temperaturi ridicate. Acesta avertizează asupra necesității monitorizării gestionării adecvate a acestui risc de către companii și a adoptării măsurilor de prevenire și protecție necesare.
În 2022, au fost efectuate în total 5.113 acțiuni, cu 148 de încălcări și 3.294 de cerințe; iar în 2023 un total de 9.255 de acțiuni, cu 241 de încălcări și 3.463 de cerințe.
Aceste acțiuni au avut ca rezultat și transformarea a peste 12.000 de contracte în contracte permanente și peste 4.300 de contracte permanente discontinue au devenit contracte permanente obișnuite.
În cadrul acestui plan, ITSS va desfășura acțiuni de asistență tehnică care, ținând cont de caracterul eminamente preventiv al acțiunilor legate de expunerea la temperaturi ridicate, capătă o relevanță deosebită, pentru a garanta securitatea și sănătatea lucrătorilor, oferind companii cu cei mai buni Respectarea standardelor.
Lucrări prealabile de diseminare pentru companiiDe la lansarea acestui Plan Special, în 2021, s-au desfășurat lucrări de diseminare în rândul companiilor din diferitele sectoare în care există riscul de expunere la căldură, prin trimiterea în masă de scrisori.
În 2021, au fost trimise în total 137.503 de scrisori către companii din sectoarele Construcții și Agricultură; În anul 2022 au fost trimise 116.171, destinate sectoarelor de activitate Grădinărit, Colectare deșeuri, Ospitalitate (catering) și Agrement în aer liber; iar în 2023 au fost trimise în total 102.690 de scrisori către companii din toate sectoarele de activitate cu lucrări în aer liber, care nu au fost beneficiari ai acelorași în anii precedenți.
Reglementari in vigoareÎn 2023, Monitorul Oficial de Stat (BOE) a publicat Decretul-lege regal 4/2023, din 11 mai, care introduce noi obligații legale pentru companii în ceea ce privește lucrătorii lor, în special pentru îmbunătățirea protecției acestora împotriva riscurilor profesionale derivate din realitatea climatică actuală. .
În acest fel, a fost aprobat un standard specific pentru lucrul în aer liber, a cărui prevedere suplimentară unică se concentrează pe următoarele aspecte:
Atunci când se desfășoară lucrări în aer liber și în locuri de muncă care, din cauza activității desfășurate, nu pot fi închise, trebuie luate măsuri adecvate pentru protejarea lucrătorilor împotriva oricărui risc legat de fenomenele meteorologice nefavorabile, inclusiv de temperaturile extreme.Măsurile la care se face referire în secțiunea precedentă vor decurge din evaluarea riscurilor profesionale, care va lua în considerare, pe lângă fenomenele menționate anterior, caracteristicile sarcinii care se execută și caracteristicile personale sau starea biologică cunoscută a lucrătorului. . Aceasta va include interzicerea îndeplinirii anumitor sarcini în orele zilei în care apar fenomene meteorologice nefavorabile, în acele cazuri în care protecția cuvenită a lucrătorului nu poate fi garantată în alt mod.În cazul în care Agenția de Stat de Meteorologie sau organismele autonome corespunzătoare emit o avertizare de fenomene meteorologice nefavorabile de nivel portocaliu sau roșu, iar măsurile preventive anterioare nu garantează protecția lucrătorilor, adaptarea condițiilor de muncă va fi obligatorie , inclusiv reducerea sau modificarea orelor de desfasurare a zilei planificate.Vicepreședintele a reamintit că a avea pete de umbră sau a avea apă de hidratat sunt drepturile oamenilor care lucrează, cum ar fi să nu lucreze dacă nu sunt îndeplinite condițiile de siguranță în orele cele mai nefavorabile fără o reducere a salariului. Lucrătorul poate cere și modificarea sau reducerea programului de lucru atunci când există o alertă portocalie sau roșie dacă nu sunt respectate măsurile preventive. „Viața nimănui nu trebuie pusă în pericol în timp ce își desfășoară munca.”el a insistat.
Mai multe informatii WEB Plan național de acțiuni preventive pentru efectele excesului de temperatură asupra sănătății. Anul 2024 Mai multe stiri Cum să prevenim efectele temperaturilor ridicate asupra sănătății? Ministrul Sănătății prezintă campania „O vară de îngrijire” pentru promovarea bunei… Etichete: Angajare Schimbarea climei Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz anunță trimiterea a 112.000 de scrisori pentru a informa despre riscurile temperaturilor ridicate